Juontaja-näyttelijä Roope Salminen julkaisi joulukuussa 2019 Instagramissa päivityksen, jossa hän kertoi tulevasta rikossyytteestään. Häntä epäiltiin ”pakottaminen seksuaaliseen tekoon”.

Helsingin käräjäoikeus on antanut tänään tuomion, jonka mukaan Roope on syyllinen. Roope tuomittiin 70 päiväsakkoon. Lisäksi hän on velvoitettu maksamaan asianomistajalle 1000 euroa vahingonkorvauksia.

Roope avaa tuntemuksiaan ja tapahtunutta Instagramissa.

– Helsingin käräjäoikeus päätyi tuomiossaan tänään ratkaisuun, että olen iltapäivällä 21.8.2015 käskenyt sekä avustanut naishenkilöä riisuutumaan ja tämän jälkeen mennyt hänen kanssaan samaan sänkyyn nukkumaan. Tämä on oikeuden mukaan tapahtunut naisen humalatilaa hyväksi käyttäen, Roope kirjoittaa.

Hän aikoo valittaa saamastaan tuomiosta.

– Jokaisella ihmisellä on täysin kiistaton ja ehdoton oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen ja siihen, ettei häntä painosteta minkäänlaiseen seksuaaliseen tekoon. Kunnioitan tätä ehdottomasti. Tässä tapauksessa olen viettänyt yhteisymmärryksessä aikaa asianomistajan kanssa sekä edellisenä iltana jatkoilla että kyseisenä iltapäivänä hänen asunnollaan, mutta en ole painostanut häntä riisumaan itseään, riisunut häntä tai painostanut nukkumaan kanssani. Tämän vuoksi valitan tuomiosta.

– Oikeusprosessin jatkumisesta huolimatta pyrin jatkamaan elämääni keskittymällä olemaan paras kollega, läheinen ja isä, mikä osaan olla.

Lue myös:

Roope Salminen sai syytteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: ”Olen ehdottomasti syytön”

Hannes Hyvönen avautuu suhteestaan Martina Aitolehteen – romanssi päättyi todella ikävällä tavalla!

Danny myöntää Seiskalle 19-vuotiaan Helmi Loukasmäen viettäneen öitä hänen luonaan työsuhteen päättymisen jälkeen!