Näyttelijä Olga Heikkala opiskeli lukiossa toista vuotta, kun hän sai roolin Salatut elämät -sarjasta vuonna 2018. Televisiokatsojat tuntevat Olgan paremmin roolinimellä Mira.

– Olen ollut sarjassa mukana kolme vuotta. Se on ollut todella ihanaa ja opettavaista aikaa. Vuodet ovat menneet nopeaa vauhtia, sillä olen ennättänyt valmistua siviilielämässä lukiosta ja nyt keskityn näyttelemiseen ennen jatko-opintoja, Olga Heikkala kertoo Metropolille.

Mirassa on ollut näyteltävää, sillä roolihahmo on sekaantunut seuralaisbisnekseen, asunut kadulla ja ollut mukana jopa tapossa.

– Haastavimpia kohtauksia oli, kun roolihahmoni Mira tapaili seuralaispalvelun kautta rahasta Mattia hotellissa. Lopulta Mira ei kuitenkaan halunnut sänkyyn Matin kanssa, joka kiristi Miran petipuuhiin.

– On kuitenkin hienoa, että olen päässyt tekemään kohtauksia, joissa pääsen haastamaan itseni näyttelijänä. Suuria tunteita on koettu kameran edessä.

Roolihahmo on löytänyt myös seksuaalisen suuntautumisensa ja rakastunut toiseen naiseen. Rakkaustarinan seurauksena Olga on saanut vastanäyttelijänsä Vivi Wahlströmin kanssa palautetta ulkomailta asti.

– Eräs ihana suomalainen fani pitää YouTubessa yllä tiliä, jossa on julkaissut pätkiä Miran ja Violan rakkaustarinasta. Hän on tekstittänyt kohtaukset englanniksi. Sen seurauksena fanipostia on tullut Espanjasta, Saksasta ja Ranskasta. Se on upeata, että tekemisemme kiinnostaa myös ulkomailla.

Salattujen elämien tuoma julkisuus näkyy Olgan arjessa. Hän saa usein tunnistavia katseita, kun liikkuu kodin ulkopuolella.

– Olen tottunut jo siihen, että minut tunnistetaan. Toki sitä yllättyy aina, kun sarjan fanit tulevat juttelemaan. Saan myös Instagramin kautta paljon viestiä.

– Nuoremmat tulevat juttelemaan minulle Mirana, mutta kyllä suurin osa ihmisistä tietää oikean nimeni.

Mikä fanikohtaaminen jäänyt sinulle mieleen?

– Yksi faneista oli tatuoinut käteensä minun ja Vivin roolihahmojen yhdistelmänimen Miolan. Se oli aika hullua, mutta samaan aikaan hienoa, Olga myöntää.

Esiintyi jo lapsena televisiossa

Olga nousi julkisuuteen jo 12-vuotiaana, kun hän osallistui Antti Tuiskun tuomaroimaan Kidsing-laulukilpailuun. Hän pääsi kilpailussa aina finaaliin saakka.

– Se oli aika hullua aikaa ja tuntui hienolta, sillä pääsin silloin esiintymään ensimmäistä kertaa televisiossa livelähetyksissä. Kuvauksissa pääsimme viettämään aikaa Antti Tuiskun kanssa. Hän oli meille tuki ja turva koko ohjelman ajan, Olga kertoo.

Musiikki on vielä tänäkin päivänä rakas harrastus Olgalle.

– Soitan pianoa ja laulan kotona. Välillä olen laittanut myös videoita sosiaaliseen mediaan musisoinneistani. Se on kuitenkin minulle harrastus, Olga toteaa.

Lue myös:

Ulkomailla ilmiöksi nousseet Salkkarit-näyttelijät Vivi Wahlström ja Olga Heikkala poseeraavat rannalla – erikoinen yksityiskohta naurattaa faneja