Kaksi vuotta Suomen pääministerinä toiminut Sanna Marin, 36, paljastaa uusimmassa Eeva-lehdessä millaista arki on pääministerinä sekä vaimona ja äitinä.

Yksi raskaimmista asioista Marinille on ollut yksityisyyden menetys ja jatkuva julkinen tarkastelu. Marinin mukaan julkisuuteen tuskin tottuu koskaan, mutta se kuitenkin kuuluu työn luonteeseen.

– Se on vain kestettävä. On hyvin hankala elää normaalia elämää, Marin toteaa Eeva -lehdelle.

Marinin tekemisiä tarkkaillaan herkeämättä myös vapaa-ajalla.

– Kun liikun julkisilla paikoilla, ihmiset ottavat kännykkäkuvia ja jakavat niitä eteenpäin sosiaaliseen mediaan ja lehdistölle.

Pääministerinä Marin on kuitenkin yllättävän avoin jakamaan arkeaan muun muassa sosiaalisessa mediassa, mikä on herättänyt keskustelua tietynlaisen imagon rakentamisesta. Marinin mukaan on ollut jopa huvittavaa seurata hänestä tehtyjä analyyseja.

– Olen pääministeri mutta myös Sanna, joka elää 36-vuotiaan naisen tavallista elämää. En mene edellisten pääministereiden muottiin, ja sitä on joidenkin vaikea hyväksyä.

Marin lähti rohkeasti mukaan myös syksyllä nähtyyn Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaan, jossa paljasti itsestään monia uusia puolia ja kertoi avoimesti muun muassa loppuunpalamisestaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Marin on naimisissa viestintäkonsultti Markus Räikkösen kanssa. Parilla on vuonna 2018 syntynyt tytär Emma. Perhe asuu pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa, mutta heidän vakituinen kotinsa on Tampereella.

Lähde: Eeva

Lue myös:

Sanna Marin koki rajun loppuunpalamisen – ”En jaksanut tehdä enää mitään”

Pääministeri Sanna Marin avautuu Maria Veitolalle pakkomielteestään – ”Koen syyllisyyttä ja häpeää”