Kansanedustaja ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kertoi viikonloppuna somessa joutuneensa poliittisen hyökkäyksen kohteeksi. Tynkkynen kertoi tapahtuneesta myös YouTube-kanavallaan.

Väkivallanteko tapahtui lahtelaisessa yökerhossa, jossa Tynkkynen oli viettänyt iltaa perussuomalaisten puheenjohtajiston kiertueen päätteeksi. Yökerhon asiakas oli tiedustellut kansanedustajan henkilöllisyyttä ja Tynkkynen oli olettanut asiakkaan haluavan jutella tai pyytävän yhteiskuvaa.

– En yhtään osannut arvata mitä tapahtuu. Näin miten hän ryntäsi läpi ja kysyi olenko Sebastian ja sen jälkeen hän löi suoraan ja aivan täysillä nyrkillä naamaan, Tynkkynen kuvailee tapahtumia YouTube-videolla.

Hänen mukaansa tilanne oli lähellä eskaloitua, kunnes se saatiin haltuun henkilökunnan ja sivullisen henkilön toimesta ja väkivallantekoon syyllistynyt henkilö otettiin kiinni. Tynkkynen sanoo, että aikoo jättää tilanteesta rikosilmoituksen.

Hän kommentoi tapahtunutta myöhemmin Iltalehdelle ja kertoi, että lyöjä oli teon jälkeen kyseenalaistanut Tynkkysen oikeutta olla perussuomalaisena yökerhossa.

– Äärimmäisen selkeä poliittinen motiivi. Tämä oli taas isku perusluottamusta kohtaan, että Suomessa voisi poliitikkona liikkua turvallisesti, Tynkkynen kommentoi Iltalehdelle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tynkkynen joutui väkivallan kohteeksi myös syyskuun lopulla, kun kaksi elokapina-aktivistia kävivät hänen kimppuunsa eduskuntatalon pihalla Syyskapina-nimisessä mielenososituksessa. Tynkkysellä ei tuolloin ollut vaatimuksia hyökkääjiään kohtaan.

– Annoin silloin armon käydä oikeudesta. Nyt kun tämä tapahtui toiseen kertaan, en aio jäädä hiljaiseksi, Tynkkynen kertoo YouTubessa.

– En halua, että poliittinen väkivalta normalisoituu millään tavalla. Siksi tein tästä varoittavan esimerkin, että jos poliitikkojen päälle käydään niin nämä tapaukset tulevat menemään oikeuteen.

Lue myös:

Aleksi Valavuorelta raju kannanotto Sebastian Tynkkysen saamaan tuomioon – ”Suomalainen yhteiskunta on pahasti rikki”

Sebastian Tynkkysen kimppuun käytiin – avautuu rajusta tilanteesta: ”Suora hyökkäys demokratiaa kohtaan”