Metropoli uutisoi viime viikolla ravintolayrittäjä Seppo ”Sedu” Koskisen, 63, itsenäisyyspäivän aaton juhlista ja niiden ohjelmasta. Koskinen aikoo järjestää yksityisjuhlat tuttavapiirilleen 30-vuotisen yrittäjän taipaleensa kunniaksi 5. joulukuuta 2020 Helsingissä.

Nyt juhlat ovat saaneet osakseen murskakritiikkiä, sillä ne ovat tämänhetkisten koronarajoitusten vastaiset. HUS nosti vastikään valmiustasonsa täysvalmiuteen, ja päivittäisistä koronatartunnoista valtaosa havaitaan tällä hetkellä HUSin alueella.

Uudellamaalla on myös voimassa kokoontumisrajoitus, jonka mukaan yleisötilaisuuksien maksimiosallistujamäärä on sisätiloissa 20 henkeä. Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä ei myöskään suositella.

Lisäksi ravintoloiden anniskeluaikaa on rajoitettu, eikä alkoholin myynti ole sallittua enää klo 22 jälkeen. Ravintoloiden täytyy sulkea ovensa klo 23.

Koskisen juhlien osallistumismäärä olisi todennäköisesti sallittua korkeampi. Hän on myös ilmoittanut tapahtuman kestoksi klo 18–06. Edellytyksenä juhliin osallistumiselle on Koskisen Facebook-päivitysten mukaan 200 euron maksun suorittaminen tämän virolaiselle lahjatilille.

Koskinen kertoi MTV Uutisille, ettei tapahtumaan myydä lippuja, vaan sinne pääsee mukaan lahjoittamalla pyydetyn summan lahjatilille. Hän toteaa, että yksittäinen kansalainen voi järjestää yksityistilaisuuden omissa tiloissaan, siihen ei ole avillakaan mitään sanomista.

MTV:n haastatteleman alkoholihallintoyksikön päällikön, Riku-Matti Lehikoisen, mukaan kyseessä taas ei ole yksityistilaisuus, mikäli sisäänpääsy edellyttää maksun.

Kritiikkiä Facebookissa

Koskinen on saanut runsaasti kritiikkiä välinpitämättömyytensä takia myös Facebookissa. Hän on myös julkaissut useita kohujuhlia käsitteleviä julkisia päivityksiä.

– Mä järjestän ne juhlat joka tapauksessa, sen voi jokainen uskoa. Jos viranomaiset alkaa vastoin yksilön oikeuksia tekemään päätöksiä, jotka loukkaa niitä, tulen viemään asian niin korkealle oikeusistuimiin kuin vaaditaan. Avin harkinta ei nyt auta heitä, Koskinen uhoaa.

– Sitä juhlaa ei tule estämään korona eikä viranomaiset, hän jatkaa.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen myös klikkaamalla tästä.

Koskinen painottaa Facebook-julkaisuissaan myös useaan otteeseen, että juhlissa huomioidaan koronarajoitukset. Hän kertoo, että osallistujien tulee tuoda mukanaan kasvomaski, ja kehottaa sairaaksi itsensä tuntevia jättämään juhlat väliin.

Lue myös:

Sedu Koskinen julkaisi yksityisjuhliensa ohjelman – tätä kaikkea 200 € pääsymaksulla saa

IL: Kikkaileeko miljoonaveloissa oleva Sedu Koskinen? Järjestää yksityisjuhlat Helsingissä – pääsymaksu maksettava virolaistilille

IL: Sedu Koskinen eroaa – jätti avioerohakemuksen yksin vain reilun vuoden liiton jälkeen