Menestynyt scoottauksen ammattilainen Helmeri Pirinen tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuoden 2019 Big Brother Suomi -ohjelmasta, jossa hän tapasi nykyisen kumppaninsa Anu Puumalaisen.

Pirinen on viime vuosina nähty peräti kaksi kertaa huipusuositussa Selviytyjät Suomi -ohjelmassa, joka vaatii osallistujilta lujaa henkistä ja fyysistä kestävyyttä. Ohjelma on kova koitos myös kotijoukoille, sillä kisaajat viettävät kuvauksissa aikaa useita viikkoja.

Ensimmäisen Selviytyjät-kokemuksensa jälkeen vuonna 2021 Pirinen kertoi Metropolille ohjelman kuvausten johtaneen hänen ja Anun suhteen koetukselle. Helmeri sanoi tuolloin, että ikävä iski heti Helsinki-Vantaan lentokentällä, ja että etenkin yöt olivat hänelle vaikeita.

– Tuollaisessa paikassa, missä on paljon omaa aikaa eikä häiriötekijöitä ympärillä, tulee aika paljon kotiasiat mieleen ja etenkin se, että mitä voisi tehdä suhteessa paremmin, ja mitä tässä elämässä nyt oikein on tapahtumassa, Helmeri kuvaili tuolloin Metropolille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Parhaillaan telkkareissa pyörivä Selviytyjät-kausi kuvattiin viime keväänä trooppisissa olosuhteissa Malesiassa. Myös tällä kertaa Helmerin osallistumisella ohjelmaan oli merkittäviä vaikutuksia parisuhteeseen.

– Vaikutukset ovat nyt olleet enemmänkin positiivisia, ainakin omalla kohdallani. Olen ymmärtänyt aiempaa paremmin sen, että toista ihmistä ei pidä niin itsestäänselvyytenä. Kuulostaa todella yksinkertaiselta oivallukselta, mutta se on minulle tärkeä, Helmeri avaa Metropolille Ice Power Afterwork -tapahtumassa.

– Omat tunteet ovat vahvistuneet, kun olemme olleet pidempään erossa. Nyt tajuan, kuinka paljon kumppanistani välitän, hän jatkaa hymyillen.

Vahvat tunteet saattavat usein aiheuttaa rakastavaisten välille myös myrskyisiä riitoja. Helmerin mielestä riitely kuitenkin kuuluu suhteeseen.

– Joo, kyllä mekin riitelemme. Sellaista parisuhdetta ei varmasti olekaan missä ei riideltäisi, mies tokaisee ja nauraa päälle.

– Minun mielestäni parisuhteessa pitää osata riidellä rakkaudella. Jos tunteet leiskuvat, täytyy osata sopia sekä pyytää ja antaa anteeksi.

– Elämä on meillä Anun kanssa sopivaa vuoristorataa, kuten ihmisillä usein onkin. Välillä tiellemme osuu hyvät ja välillä vähän heikommat vaiheet.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Selviytyjissä Helmeri pärjäsi hyvin ilman puhelinta ja muita länsimaalaisia luksustuotteita, kuten herkkuja. Ainoastaan ikävä läheisiä ihmisiä kohtaan tuotti hänelle haasteita.

– Läheisiä ihmisiä ikävöin viidakossa suuresti. Puoliso, ystävät ja perhe ovat minulle tärkeimpiä asioita elämässäni.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tällä hetkellä Helmerin ja Anun arki on täynnä vipinää ja vilskettä. Helmeri toimii parhaillaan muun muassa puheenjohtajana kansainvälisen rullaurheiluliitto World Skaten scoottausjaostossa. Lisäksi hän pyörittää kymmenen vuotta sitten perustamaansa, scoottauksen harrastajille suunnattua FinScoote-liikettä, jonka liikevaihto on kasvanut tasaisesti vuodesta toiseen.

Anu puolestaan toimi omalla tahollaan yrittäjänä, ja lisäksi hän aloitti tänä syksynä media-alan opinnot.

Hektisen elämän keskellä Helmeri ja Anu rakentavat aktiivisesti yhteistä tulevaisuuttaan. Kun Helmeriltä tiedustelee mahdollisista häistä ja perheenlisäyksestä, antaa hän kysymykseen paljonpuhuvan vastauksen.

– No, kyllä me haaveilemme isoista asioita, ja tavoitteet ovat korkealla. Tarkoitus on olla loppuun asti yhdessä, että kyllä tässä on elämänkumppani nyt vierellä. Suuremmat suunnitelmat toteutuvat varmasti ajasti kanssa, Helmeri kiteyttää.

Lue myös:

Helmeri Pirisen ja Anu Puumalaisen suhde joutui koetukselle Selviytyjien myötä – ”En palannut takaisin vanhaan”

IL: Yllättäen yhteen palanneet BB-Anu ja Helmeri etenevät vauhdilla – muuttavat avoliittoon!