Toimittaja Bettina Sågbom kertoo Seura-lehden tuoreessa haastattelussa operaatiosta, johon joutui viime elokuussa.

Sågbomilta löydettiin muutama vuosi sitten hyvälaatuinen kasvain peräsuolesta, mutta leikkaus ei tuolloin vielä ollut tarpeellinen. Operaatio tuli uudestaan puheeksi lääkärin kanssa keväällä, mutta Sågbom päätti lykätä leikkausta eteenpäin.

Kesken elokuisen purjehdusmatkan Sågbomin kivut kuitenkin yltyivät, ja lopulta hän joutui kiireelliseen leikkaukseen. Itse leikkaus sujui hyvin, mutta toipuminen oli Sågbomille äärimmäisen raskasta aikaa.

Traaginen tilanne nostatti Sågbomissa pintaan voimakkaita tunteita. Hänen miehensä, radiotoimittaja-muusikko Tomas Ek kuoli syöpään toukokuussa 2020. Omakohtainen kokemus sairastelusta sai Sågbomin ikävöimään edesmennyttä aviomiestään.

– Kun ryömin poikani avustuksella leikkauksen jälkeen vessasta takaisin sänkyyn, aloin vollottaa. Tunsin voimakasta sääliä Tomasia kohtaan, kun ymmärsin kuinka inhottavaa ja hirveää sairastaminen on täytynyt olla hänelle, Sågbom toteaa Seura-lehdelle.

Bettina Sågbom yhdessä edesmenneen Tomas-miehensä kanssa vuonna 2017. Kuva: Yle

Lähde: Seura

Lue myös:

Bettina Sågbom avautuu suuresta surustaan – vietti kaksi tuntia kuolleen miehensä sairaalahuoneessa: ”Suljin hänen silmänsä”

Seiska: Sanna Kiiski epäiltynä törkeästä petoksesta – rikoshyöty kymmeniä tuhansia euroja