Mediapersoonana ja vasemmistoliiton poliitikkona tunnettu Silvia Modig avautuu elämänsä merkittävistä käännekohdista Roope Salmisen juontamassa Kolme käännekohtaa -podcastissa.

Ensimmäiseksi käännekohdakseen Modig nimeää tapahtuman, jossa hän ajoi 18-vuotiaana voimakkaasti humaltuneena silloisen tyttöystävänsä auton vahingossa päin seinää.

Modig eli rankan nuoruuden, johon kuului merkittävänä osana runsas päihteiden käyttö ja päivittäinen norkoilu itä-helsinkiläisillä metroasemilla. Modigin omien sanojen mukaan hän eli ”typerää elämää”.

– Huipentuma oli se, että 18-vuotiaana Helsingin yössä, ympäripäissään saimme ystäväni kanssa neronleimauksen ottaa silloisen tyttöystäväni auton ja me ajoimme sen – luojan kiitos – suoraan seinään, Modig muistelee.

Modig täsmentää, että seinä oli kaikista paras vaihtoehto törmätä, sillä silloin kaksikko ei päässyt satuttamaan ketään ulkopuolista ihmistä.

– Siinä olisi voinut vaikka mennä henki joltain ja minä en tiedä, miten sen kanssa olisi elänyt, Modig toteaa vakavana.

– Silloinhan se käännekohta olisi ollut varmasti elämän tuhoava. Mutta se oli minulle pysäyttävä hetki, hän lisää.

Putkassa ollessaan tunsi Modig suurta häpeän ja syyllisyyden tunnetta.

– Muistan ajatelleeni siellä putkassa, että jumalauta, minä olen 18 ja olen tuhonnut minun elämäni. Että minä olen mokannut niin lopullisen vakavalla tavalla, hän kuvailee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tapahtumien jälkeen Modigille iski vahva tarve saada elämässään toinen mahdollisuus. Pian sellainen tulikin eteen, kun hänet pakotettiin valtion toimesta osallistumaan syrjäytymisvaarassa oleville nuorille tarkoitetulle työpajalle.

– Sehän oli minun pelastukseni, Modig painottaa.

Työpajaan osallistumisensa jälkeen Modig sai yllätyksekseen töitä Yleltä ja lopulta, vuosien työnteon jälkeen hän pystyi maksamaan kaikki kolarista saamansa sakkonsa.

Nykyään Modig pystyy jo ajattelemaan, että vaikka kolari olikin kauhea, johti se loppujen lopuksi todella hyviin asioihin.

– Ilman sitä kolaria en olisi saanut töitä, Modig summaa.

Lue myös:

Roope Salminen teki radikaalin elämänmuutoksen seksuaalirikostuomionsa jälkeen – avautuu prosessistaan Aki Linnanahteen podcastissa

Roope Salminen avautuu ensimmäistä kertaa Putous-sarjan potkuistaan: ”En olisi lopettanut omasta tahdostani”

Podcast: Roope Salminen avautuu saamastaan rikostuomiosta: ”Minulla on velvollisuus oppia tästä”