Toimittaja Aki Linnanahde haastattelee juontaja-muusikko Roope Salmista Aki Linnanahde Talk Show -podcastissa. Jaksossa Linnanahde ja Salminen käyvät läpi Salmisen saamaa seksuaalirikostuomiota, jota edeltävät syytteet nousivat julkisuuteen joulukuussa 2019.

Salminen kertoo, että hänellä oli alun perin tapauksen asianomaisen kanssa täysin eri käsitys tilanteesta, mutta samaan hengenvetoon hän painottaa, että ei vähättele asiaa millään tavalla.

– Minun oli todella vaikeaa uskoa, että tämä olisi todellinen asia. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö se olisi todellinen asia tai että ajattelisin, että nyt joku on tehnyt jonkun ilmiannon, joka ei pidä paikkansa, Salminen sanoo podcastissa.

– Ne vuoden 2015 tapahtumat eivät olleet rekisteröityneet minulle sellaisina ollenkaan, miten ne sitten näyttäytyivät kun tutustuimme tämän asianomistajan kertomukseen, hän jatkaa.

Tapausta tutkittaessa ei aluksi ollut varmaa, että täyttyvätkö rikoksen tunnusmerkit.

– Mutta olisivat ne rikoksen tunnusmerkit täyttyneet tai eivät, niin se minun käytökseni oli joka tapauksessa väärin, Salminen alleviivaa.

– Kyllä ihmisellä on aina vastuu omista teoistaan, ja siitä, että lukee sitä tilannetta oikein. Ja varsinkin silloin, jos käytetään päihteitä, niin pitäisi olla todella tarkka siitä, että milloin toinen henkilö on oikeasti aidosti kykeneväinen ilmaisemaan oman selkeän tahtonsa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Salmisen mielestä on tärkeää ymmärtää ja pistää raja sille, että milloin on liian päihtynyt harrastamaan seksiä.

– Vaikka minä en olisi tätä tuomiota saanut, niin kyllä minä sen jälkeen, kun olin kuullut tämän asianomistajan näkemyksen niistä parista päivästä, niin kyllä minä silloin jo totta kai ymmärsin, että minä en ole toiminut oikein, hän sanoo.

Tapahtumat ovat saaneet Salmisen pohtimaan omaa käytöstään hyvin syvällisellä tasolla. Hän painottaa vahvasti, ettei enää ikinä halua aiheuttaa toiselle ihmiselle sellaista oloa, kuin mitä kyseisen tapauksen asianomaiselle aiheutti.

– Oletko tehnyt jotain selkeitä muutoksia? Linnanahde kysyy Salmiselta.

– En halua, että tämä kuulostaa siltä, että tämä prosessi ajoi minua terapiaan, koska sillä, että miltä tästä epäillystä ja syyllisestä tuntui, niin sillä on niin paljon vähemmän väliä kuin sillä, että mitä asianomistaja joutuu tällaisessa keississä käymään läpi, mies vastaa.

– Mutta olen siis käynyt todella paljon terapiassa enkä juo alkoholia enää. Olen aikanani paljon alkoholia juonut, enkä nyt sano, että se lopettaminen liittyisi ainoastaan tähän asiaan, mutta tämä on ollut sellainen kiihdyttäjä siinä lopettamisprosessissa. Tuntuisi vähän vastuuttomalta jatkaa dokaamista, hän summaa.

Lue myös:

Roope Salminen avautuu ensimmäistä kertaa Putous-sarjan potkuistaan: ”En olisi lopettanut omasta tahdostani”

Podcast: Roope Salminen avautuu saamastaan rikostuomiosta: ”Minulla on velvollisuus oppia tästä”

Roope Salminen avautuu podcastissa alkoholismistaan: ”Join niin paljon, että sammuin kissanhiekkalaatikkoon”