Suomen suurin huumejupakka, Katiska-vyyhti on ollut viime aikoina isosti otsikoissa samaa nimeä kantavan dokumentin ansiosta.

Ruutu+-suoratoistopalvelussa nähtävä Katiska-dokumentti kertoo Niko Ranta-ahon elämästä huumepomona.

Kuva: Nelonen

Nikon ex-tyttöystävä Sofia Belórf puhuu dokumentissa yhteisestä ajastaan Nikon kanssa ja huumeet olivat suhteessa miehen riippuvuuden takia suuresti keskiössä.

Espanjassa tuolloin asustanut pariskunta oli matkustanut vuoden 2019 heinäkuussa Suomeen. Surullisen kuuluisa Ruisrock -viikonloppu meni huumehuuruisissa meiningeissä. Sofian ja Nikon hulppea vuokrahuoneisto Turussa oli poliisin kuuntelussa.

— Ruisrock oli lopun alku. Siellä meni alkoholia ja huumeita. Se oli aivan katastrofi, Sofia täräyttää.

Kuva: Nelonen

— Se oli niin katastrofaalinen viikonloppu, että mä lähdin sieltä yksin junalla pois. Se meni niin sekoiluksi hänen (Nikon) osaltaan.

Sateinen pidätyspäivä

Sofia ja Niko olivat vielä Suomessa reilu viikko Ruisrockin jälkeen. Poliisi päätti seurannan jälkeen tehdä pidätyksen ja iski rynnäköllä pariskunnan Helsingin keskustassa sijaitsevaan kotiin.

— Pidätysaamu oli hyvin dramaattinen. Olimme vielä nukkumassa. Heillä oli ollut meidän asunto ilmeisesti mikitettynä, kertoo Sofia aamusta, joka ei varmasti koskaan unohdu.

— Se oli sateinen aamu, joten heidän maiharinsa nahisivat lattiaan. Se kuulosti siltä kuin olisi ollut joku ryöstö. Ehdin sanoa Nikolle, että mitä vittua.

Lue myös nämä:
Sofia Belórf avautuu Katiska-dokumentissa poliisioperaatiosta: ”Pidätysaamu oli hyvin dramaattinen”

Suomalainen tosi-tv-tähti vietti yön putkassa – myöntää huumausainerikoksen: ”Kokaiini oli omaan käyttöön”

Jotkut tykkää pepuista, jotkut… Noh, katso itse!