Diili-voittaja ja yrittäjä Sointu Borg vieraili missikaksikko Katariina Juseliuksen ja Riikka Uusitalon SOS-podcastissa ja avautui omista haasteistaan ja kokemuksistaan työelämässä.

Sointu on pitänyt useita Röyhkeästi rohkea- puhujatilaisuuksia eripuolilla Suomea ja salit ovat aina täpötäynnä. Hän kertoo, että haluaa puhua tilaisuuksissa urastaan rehellisesti, takki auki.

– Puolitoista vuotta sitten olin vielä himassa, vedin Pirkan hernekeittoa, oli korona ja mulla ei ollut keikkoja. Elin Kelan yrittäjyysasumistuella ja olin ihan persaukinen. Mulla oli hirveä existentiaalinen kriisi, että olen mokannut ja olis pitänyt valita eri urapolku, Sointu muistelee.

– Tiedän miltä se tuntuu olla ihan hukassa sen sun suunnan kanssa. Sitä haluan tuoda esiin.

Sointu puhuu usein röyhkeydestä ja peräänkuuluttaa sitä varsinkin työelämässä.

– Tarkoitan sellaista tervettä röyhkeyttä. Nuorempana ongelmana on ollut, että tunneherkkänä mulle on ollut tärkeätä, että kaikilla on koko ajan hyvä energia ja hyvä olla.

– Olen monesti joustanut omista tarpeistani ja saattanut olla vähän naiivi, mutta maailmassa tulee monia tilanteita, että sun pitää pystyä pitämään puoliasi ja sitä olen yrittänyt puskea. Ei ole itsekkyyttä tai huonoa käytöstä vetää rajoja vaan se on ennemmän toisinpäin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tunneherkkyys on Soinnun mukaan taito, joka pitää oppia tarvittaessa myös painamaan pois päältä.

– On olemassa sellaisia ihmisiä, jotka haistaa sen ihmistyypin ja ottaa kyllä kaiken hyödyn sitten irti.

– Olen ollut sellaisissa pitkissä ihmissuhteissakin, missä asetelma on ollut sellainen, että on joustettu mun rajoista. Se on vienyt mut todella syviin vesiin ja ihan paniikkihäiriöön asti. Liiallinen myöntyvyys kaikessa voi viedä aika syvälle suohon.

Lue myös:

Sointu Borg avautuu kohtaamastaan kriisistä – rehellinen ulostulo: ”Pamahti niskaan lamauttavan jäätävänä”

Sointu Borg vastaanottaa huolestuneita viestejä seuraajiltaan – tiukka vastaus takaisin: ”Olisi tyhmä veto, että jäisin kotiin makaamaan”