Tänään Nelosella nähdyssä finaalijaksossa tuoreen Diili-kauden voittajaksi julistettu Sointu Borg avaa voitonjälkeisiä tunnelmiaan Metropolille.

Borg kertoo, että vaikka finaalijakson kuvaamisesta on jo vierähtänyt tovi, on hänen edelleen vaikeaa uskoa voittoaan todeksi.

– Yhä herään aamuisin ja ajattelen, että olikohan kaikki sittenkin vain unta, Borg paljastaa.

Finaali oli Borgille monella tapaa raskas kokemus, etenkin henkisesti mutta myös fyysisesti.

– Vedin Diilin viimeiset päivät samoilla silmillä, ilman unta, ja kroppani oli aivan loppu. En siis muista finaalista hirveästi mitään, Borg toteaa.

– Parhaiten minulla on jäänyt kuvauksista mieleen se, kun yritin syödä avokadoleipää ja eräs tuotannon työntekijöistä joutui pitämään leivästäni kiinni, kun avokadot vain vierivät lattialle. Se univaje vastasi varmasti parin promillen humalatilaa. Ihan hullua! hän nauraa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Hetki, jolloin ohjelman tuomari Jaajo Linnonmaa valitsi finalistikaksikon, Borgin ja Petri Materon väliltä toisen yritysimperiuminsa kehitysjohtajaksi oli heittämällä koko Diili-kauden jännittävin.

Miltä Borgista tuntui kuulla Linnonmaan maagiset sanat, ”minä palkkaan sinut”?

– Se tuntui täysin absurdilta. Mietin, että olikohan joku huumannut minut, sillä koin eläväni ikään kuin jossain rinnakkaistodellisuudessa, tuore voittaja kuvailee.

– Kun kamerat sitten sammuivat ja kaikki tulivat halaamaan, niin se vasta olikin outoa. Jaajo ja hänen neuvonantajansa, Noora Fagerström ja Toni Lähde olivat koko kisan ajan olleet niin etäisiä ja auktoriteettisia ihmisiä, että en oikein tiennyt, kuinka minun kuuluisi olla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Borg on jo etukäteen käynyt mielessään läpi tilanteita, joissa hänen voittonsa mahdollisesti saatetaan nostaa esille. Borgia pelottaa, että hän alkaa vuodattamaan kyyneliä niin runsaasti, ettei puhumisesta tule mitään.

– Olen muutenkin vähän sellainen ihminen, että kun jotain tällaista suurta tapahtuu, niin haluaisin vain olla puhumatta koko asiasta. Jotenkin olisi helpompaa vain todeta, että no joo, voitto tuli, ja nyt siitä ei tarvitse mainita sen enempää enää ikinä, Borg sanoo ja nauraa päälle.

– Mutta onhan tämä kerta kaikkiaan upeaa! Toivon, että pystyn olemaan esikuvana monelle, etenkin nuorelle naiselle ja kannustaa heitä uskomaan unelmiinsa, hän kiteyttää hymyillen.

Lue myös:

Diili-tähti Sointu Borgillle fanituksen kohteena oleminen tuntuu oudolta – paljastaa puhuneensa asiasta terapiassa

Sointu Borg meinasi jättää Diilin välistä – ei uskonut pärjäävänsä kisassa: ”He ovat niin he*vetin taitavia”

Diili-tähti Sointu Borg lataa arvostelijoilleen suorat sanat: ”Kyllä aitoudelle ja v*tut lokeroille!”