Diili-kilpailun voittajana tunnettu yrittäjä ja somevaikuttaja Sointu Borg kertoo, että hänen pikkuveljensä Topi tähdittää TV2:lla alkavaa Kirjolla-sarjaa. Kyseessä on on lämminhenkinen tosi-tv-sarja, jossa päästään seuraamaan autismin kirjolla elävien ihmisten arkea.

– Topi on älykäs, verbaalisesti lahjakas, syvällinen ja huumorintajuinen pakkaus. Tämän lisäksi Topi on asperger ja hyvätasoinen autisti, Sointu kirjoittaa Instagram-tililleen.

– Sarjassa seurataan Topin (veljeni), Juliuksen, Kirin ja Markuksen arkea, joka tuo esiin monia näkymättömiä kapeikkoja yhteiskunnassamme.

Terveyskirjasto.fi-sivusto kertoo, että autismikirjon häiriöt ovat laaja-alaisia varhain lapsuudessa alkavia kehityksen häiriöitä. Ne ilmenevät poikkeavuuksina vuorovaikutuksessa, kommunikaatiossa, käyttäytymismalleissa tai kiinnostuksen kohteissa.

Sointu kertoo, että hänet nähdään sarjassa Topin siskon roolissa.

– On ollut mieletöntä olla mukana ajamassa tätä projektia maaliin. Koko matka on ollut todella merkityksellinen ja käsittelen kevään mittaan autisminkirjoa somessani yhdessä myös Topin kanssa (Topi itse ei omista somea, pitää sitä ajanhaaskauksena), Sointu kirjoittaa.

– Oon niin ylpee mun veljestä. Topi tulee rokkaan niin isosti, ettette ees käsitä, Sointu jatkaa.

Sointu on julkaissut Instagram-tilillään kulissien takaista video- ja kuvamateriaalia, jossa hän esiintyy yhdessä veljensä kanssa.

Lue myös:

Totuus Jaajo Linnonmaan törkeästä käytöksestä vihdoin julki – Diili-voittaja Sointu Borg koki tulleensa huijatuksi: ”Ylläpidän kulissia”

Näin Jaajo Linnonmaa vastaa Sointu Borgin kirjaväitteisiin – rehellinen tilitys julki: ”Lopputulos harmittaa minuakin”