Sosiaalisessa mediassa pyörii parhaillaan useita mainoskampanjoita, joissa myydään laihdutuspillereitä suomalaisten julkisuuden henkilöiden kasvoilla. Kyseiset kampanjat ovat kuitenkin tekaistuja, eikä niiden tekijöillä ole ollut lupaa käyttää julkkiksia keulakuvinaan.

Nettihuijauksen uhreiksi ovat joutuneet muun muassa toimittaja Maria Veitola, juontaja Vappu Pimiä sekä mediapersoona ja yrittäjä Sara Sieppi. Kaikki kolme ovat ottaneet asiaan kantaa omilla Instagram-tileillään.

Maria Veitola julkaisi sunnuntaina (28.5.) Instagram-tilinsä Stories-osiossa kuvakaappauksia mainoksista, joissa näyttää siltä kuin Veitola suosittelisi laihdutuspillereitä someseuraajilleen.

– Jaahas ja voi jumalauta. Kiitos seuraajieni, sain kuulla olevani tällasen laihdutusvalmisteen ”mainoskavo”. Viimeinen asia, missä haluaisin olla mukana on pikadieettibisnes, Veitola kirjoittaa Stories-osiossaan.

– Tässä mainostetaan jotain ihmepilleriä mun kasvoilla ja ”kokemuksilla”. En ole käyttänyt enkä käytä. Älkää vaan ostako tämmöstä paskaa, hän lataa.

Erityisen hämmentynyt Veitola on siitä, että huijarit ovat muokanneet hänestä otettuja kuvia niin, että hän näyttää niissä todellista suurempikokoiselta. Muokatun otoksen viereen huijarit ovat asetelleet muokkaamattoman kuvan ikään kuin ”jälkeen”-kuvaksi.

– Voi nyt saatana anteeksi vaan kielenkäyttöni. Vituttaa tämmönen. Toivottavasti kukaan teistä ei tilaa tätä tuotetta! Veitola älähtää Stories-postauksissaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myöhemmin Veitola lisäsi Stories-osioonsa tekstin, jossa hän avaa tuntojaan tekaistuun kampanjaan liittyen vielä syvemmin.

– Enemmän kuin se, että mun naamaa ja nimeä on käytetty luvatta johonkin kusiseen mainoskampanjaan, mua vituttaa tää vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen kukoistava pikadieetti- ja laihdutusbisnes, joka perustuu valheisiin. Manipuloituja kuvia, katteettomia lupauksia, läskifobiaa, hän alleviivaa.

– Muistakaa, että mikään pikadieetti ei koskaan johda kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, vaan saa vain elimistön sekaisin ja lisää terveysongelmia.

Päivitystensä päätteeksi Veitola pahoittelee avoimesti roisia kielenkäyttöään.

– Hei anteeks kun kiroilin noissa edellisissä storieseissa niin paljon! Meni hermot. Vituttaa kaikki ulkonäköpaineet ja miten niillä tehdään rahaa ja etenkin laihdutusbisnes, Veitola summaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös Sara Sieppi on nettihuijauksesta selkeästi närkästynyt. Hän on julkaissut Stories-osiossaan kuvakaappauksen itsestään otetusta kuvasta, jota on Veitolan kuvien tavoin muokattu rajusti.

– Nyt liikkuu paljon huijauksia jostain laihdutuspillereistä, joihin on vähän editoitu kuvia, Sieppi tiedottaa Instagramissa.

– En ole millään tavalla mukana tässä! Sairasta toimintaa! Sieppi täräyttää.

Vappu Pimiä puolestaan toivoo oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa, että hänen seuraajansa kävisivät ilmiantamassa valheelliset mainoskampanjat niihin törmätessään.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Jättituloja takova Sara Sieppi laukoo suorat sanat massiivisista maksuistaan – ”Jengi saisi lopettaa mussuttamisen”

Maria Veitola koki seksuaalista häirintää Yökylässä-ohjelman kuvauksissa