Supertähdet matkustelevat mielellään ympäri maailmaa. Esiintymiset ja keikat vievät heidät milloin minnekin, maihin joissa heitä ihaillaan suuresti.

Näin ei kuitenkaan ole kaikille eikä kaikkialla, sillä monet supertähdet ovat saaneet porttikieltoja eri maihin. Osa alle listatuista porttikielloista on edelleen voimassa ja osa niistä on kumottu.

Justin Bieber – Argentiina ja Kiina. Vuonna 2016 Justin Bieber ilmoitti faneilleen, ettei voinut mennä kiertueelle Argentiinaan. Hän ei kertonut syytä, mutta 2013 hän joutui ongelmiin maan viranomaisten kanssa huitoessaan maan lippua konserttilavan lattialla. Vuonna 2017 Kiina kielsi Bieberin esiintymisen Kiinassa. Syyksi ilmoitettiin ”sopimaton käytös”.

Miley Cyrus – Kiina. Cyrus julkaisi vuonna 2009 itsestään kuvan, jossa hän veti sormillaan silmänsä viiruiksi. Harper’s Bazaar -lehden mukaaan hän loukkasi toiminnallaan kiinalaisia ja sai tämän vuoksi maahan porttikiellon.

Lady Gaga – Indonesia ja Kiina. Lady Gaga ei ole tervetullut vieras Indonesiassa. Hän joutui perumaan keikkansa Jakartassa, koska islaminuskoiset mielenosoittajat paheksuivat hänen sopimatonta pukeutumistaan ja nimittivät häntä ”paholaisen sanansaattajaksi”.

Kiina puolestaan ei hyväksy sitä, että Lady Gaga on puhunut Tiibetin oikeuksien puolesta. Samasta syystä ovat Kiinaan saaneet porttikiellon myös mm. Bob Dylan, Oasis, Björk, Brad Pitt ja Richard Gere.

Selena Gomez – Kiina ja Venäjä. Porttikielto Kiinaan johtuu kuvasta, jossa Gomez poseerasi Tiibetin uskonnollisen johtajan Dalai Laman kanssa. Vennäjälle Gomez sai Cosmopolitanin mukaan porttikiellon vuonna 2013, koska hän puhui homoseksuaalien oikeuksien puolesta.

The Beatles – Filippiinit ja Israel. Cosmopolitanin mukaan The Beatles sai porttikiellon Filippiineille, kun yhtye kieltäytyi osallistumasta presidentinlinnan aamiaiselle silloisen presidentin vaimon Imelda Marcosin kanssa. Vuonna 1964 The Beatlesia ei päästetty Israeliin, koska bändi ”innosti nuoria” liiaksi. Vuonna 2008 maan englannin suurlähettiläs kuitenkin pyysi asiaa kirjallisesti anteeksi.

Paris Hilton – Japani. Hollywood Reporterin mukaan Paris Hilton lensi Japaniin vuonna 2010 promoamaan hajuvesi- ja muotimerkkejään, mutta häntä ei päästetty lentokenttää pidemmälle. Selviteltyään asiaa Japanin viranomaisten kanssa 6 tuntia, hän joutui palaamaan Los Angelesiin.

Madonna – Egypti. Madonnalta kiellettiin pääsy Egyptiin vuonna 2004, koska hän oli käynyt juuri Israelissa.

Akon – Sri Lanka. Akon suututti Sri Lankan asukkaat julkaisemalla musiikkivideon, jossa tapahtuvien bileiden taustalla vilahteli epäselvästi Buddha-patsas. Akon sanoi, ettei ollut edes huomannut patsasta videokuvausten taustalla, mutta asia johti artistin porttikieltoon Sri Lankaan.

Beyoncé – Malesia. Beyoncé perui keikkansa Malesiassa sen jälkeen, kun uskonnolliset mielenosoittajat olivat protestoineet ja vastustaneet hänen maahan tuloaan, koska he eivät hyväksyneet hänen paljastavaa pukeutumistyyliään.

Katy Perry – Kiina. Katy Perry sai vuonna 2017 toistaiseksi voimassa olevan porttikiellon Kiinaan. Hän oli anonut viisumia, mutta ei saanut sitä, koska oli vuonna 2015 pukeutunut keltaiseen auringonkukkamekkoon. Auringonkukka on Kiinan politiikkaa vastustavien protestoijien symboli.

Amy Winehouse – Yhdysvallat. Amy Winehouse sai porttikiellon Yhdysvaltoihin vuonna 2007 ja 2009 huumepidätysten ja -tuomioiden vuoksi.

Lähteet: Sarcasm, Culture Trip, The New Yorker