Suvi Pitkäsen perhedraama – "voin pahoin kun kirjoitan tätä"

Realitytähti ja kauneusalan yrittäjä Suvi Pitkänen on päättänyt julkaista blogissaan kirjoituksen, jota hän ei ollut aikonut julkaista lainkaan. Itseterapiaksi alunperin tarkoitettu teksti oli Suvin mielestä kuitenkin tarpeellista julkaista, jotta ihmiset ymmärtäisivät pitää parempaa huolta parisuhteesta ja perheestä.
Raskaana olevan ja onnellisessa parisuhteessa elävän Suvin elämä on asettunut lopulta hyviin uomiin hieman levottomampien vuosien jälkeen. Tällä kertaa suuri draama kuitenkin yllätti hänet omien vanhempien suunnasta.
– Kun oma onni löytyi, samaan aikaan iso osa muuta elämää särkyi.. Meidän perhe hajosi. En ala tähän sen kummemmin erittelemään tarkalleen mitä tapahtui, mutta  niin siinä kävi että isä lähti. Hän valitsi toisen elämän. Ja se tapahtui aika yllättäen. Kukaan ei oikein osannut varautua että ihan näin kävisi vaikka tiedettiin ettei kaikki ole hyvin. Se vaan tapahtui.

Suvi kertoo olevansa hyvin pettynyt vanhempiensa eroon johtaneeseen tilanteeseen.
– Olen kohta kolmekymppinen ”aikuinen nainen”, en kolme vuotias pikku tyttö, mutta se tuntuu tosi pahalta. Se mitä tapahtui taitaa valitettavasti olla tätä päivää ja tuntuu että turhankin yleistä mutta se ei poista sitä faktaa että hiton pahalta se tuntuu, vaikka on jo ”iso tyttö”.  Se mitä tapahtui, loukkaisi ennen kaikkea äitiäni, mutta myös meitä kaikkia. Minua ja kahta veljeäni ja  meidän lapsiamme. Eikö me oltu sen arvoisia että oltaisi ansaittu totuus?  Totuuden sijaan, elimme valheessa kaksi vuotta. Meille valehdeltiin päin naamaa, annettiin uskoa muuta mitä todellisuus oli. Eniten olen vihainen ja pettynyt äidin puolesta. Totuus voi satuttaa mutta enemmän satuttaa epätietoisuus ja valhe.
– Voin pahoin kun kirjoitan tätä. Kaikki se paha mitä on tapahtunut, saa mut  oikeasti voimaan pahoin. Ja ihan todella vihaiseksi. Ja pettyneeksi. Tuntuu että tällästä oikeesti voi tapahtua vaikka tälläistä just nimenomaan tapahtuu kokoajan.
Suvi päätti julkaista tuntemuksensa vanhempiensa erosta, koska halusi korostaa miten tärkeää totuuden kertominen on parisuhteessa.
– Joskus vaan käy niin että tunteet muuttuu, rakkaus loppuu ja onni ei ole enää sitä mitä se joskus on ollut. Mielestäni kaikilla on oikeus olla onnellinen eikä ketään pidä pakottaa jäämään jos se ei tunnu enää hyvältä. Se ei ole reilua ketään kohtaan. Olisin ehkä toivonut isältä että hän olisi reilusti kertonut tuntemuksistaan ja antanut meille selityksen. Sen sijaan hän valehteli ja esitti, antoi ymmärtää jotain ihan muuta mitä asiat todellisuudessa olivat. Totuuden pimittäminen haavoittaa niin salaisuuden haltijaa kuin toista osapuolta. Isä teki enemmän tuhoa niin itselleen, äidille kuin meille kaikille kun päätti jättää kertomatta. Totuus voi tehdä kipeää mutta tälläinen jättää ikuiset arvet.
Alunperin Suvi ei aikonut julkaista kirjoitusta isänsä vuoksi.
– Ajattelin, ja itseasiassa ajattelen edelleen ettei hän pidä siitä että kirjotan tämän, mutta sitten mietin että mitä sitten? Isä ole läsnä mun elämässä enää oikeastaan muutenkaan. Mitä se muuttaa jos se siellä jossain missä nyt on, on vihainen mulle.
Suvi on huojentunut, että perheessä pitkään vallinnut piinaava ilmapiiri on lauennut.
– Tavallaan on suuri helpotus että kaikki kauheus paljastui ja vanhemmat eroavat. Isä piinasi pitkään meitä kaikkia. Vihaan sanontaa ”Kuin löysässä hirressä”. Mutta meidän perhe tietää täsmälleen mitä se tarkoittaa, ja miltä se tuntuu kun köysi hiljalleen kiristyy kaulan ympärillä. Siitä riimusta päästiin, luojan kiitos. Nyt kaikilla on helpompi hengittää.
Lue koko kirjoitus Suvi Pitkäsen blogista.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.