Syke-sarjasta tuttu, koko Suomen suosikkinäyttelijä Iina Kuustonen kertoo näyttelemisen olevan hänelle suuri intohimo.

Jos Kuustonen jostain syystä kuitenkin lopettaisi näyttelijäntyöt, olisi hänellä jo valmiiksi mietittynä toinen haaveammatti, jota tavoitella.

Kuustosen salainen unelmatyö paljastui naiselle hyvin yllättävällä tavalla, kun hän aikoinaan valmistautui Syke-sarjan kuvauksia varten. Silloin näyttelijä pääsi seuraamaan sairaalan henkilökunnan ja ensihoitajien työtä.

– Muistan, kun tutustuimme ensihoitajien työhön, ja olin ambulanssin kyydissä päivän. Silloin minussa heräsi yllättävä tunne siitä, että tämä on jotain, mitä voisin kuvitella tekeväni, jos en näyttelisi, Kuustonen kertoo Metropolille Red Carpet -festivaalin pressitilaisuudessa.

Kuustonen puhuu ensihoitajista hyvin kunnioittavaan sävyyn. Hänen mielestään olisi hienoa päästä tekemään niin tärkeää työtä.

– Ensihoitajat ovat aina ensimmäisinä paikalla. Siinä on todella suuri vastuu, eikä koskaan voi tietää mihin tilanteeseen on menossa tai mitä perillä on vastassa, Kuustonen painottaa.

– Se, miten taitavia ja rohkeita ensihoitajat ovat, on korvaamattoman arvokasta, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Metropoli

Näytteleminen on Kuustoselle kuitenkin sen verran rakas työ, ettei hän ehkä pystyisi kuvittelemaan itseään missään toisessa ammatissa.

– Rakastan näyttelemistä, ja nautin siitä aivan valtavasti, Kuustonen hymyilee.

Lue myös:

Iina Kuustonen avautuu haasteistaan Punttikomedia-elokuvan näyttelijän kanssa – ”Hän saa pudotettua minut yhdellä katseella”

Elmeri Rantalainen kertoo avoimesti, millaista on näytellä Iina Kuustosen kanssa – paljastaa yksityiskohtia Punttikomedia-elokuvan kulisseista!