Kiekkolegenda Teemu Selänne joutui tällä viikolla kohun keskelle, kun hän julkaisi oman Instagram-tilinsä Stories-oiossa videoita tapahtumasta, jossa demonstroitiin vanhojen poliisi- ja sotakoirien osaamista.

Selänteen julkaisemilla videoilla nähtiin muun muassa, kuinka koirat hyökkäsivät suojautuneiden ihmisten kimppuun ja riuhtoivat nämä maahan. Ihmiset esittivät siis uhreja, joita poliisikoirat harjoituksessa pelastivat.

Monet Selänteen seuraajat järkyttyivät, kun he näkivät, että eräällä videolla koiria kohdeltiin hyvin rajusti. Koirilla oli videolla kauloissaan sähköpannat, ja yksi niistä jäi isokokoisen miehen alle, kun tämä kaatui koiran päälle. Mies pyysi kaatumisen jälkeen ”time outia” eli taukoa, ja toinen mies tuli repimään koiraa kovin ottein kaulapannasta irti.

Videot ovat nostattaneet vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Myös Oikeutta eläimille -järjestö julkaisi omalle Twitter-tililleen suorasanaisen kannanoton, jossa se kritisoi voimakkaasti Selännettä.

– Viime vuonna toimme julkisuuteen suojelukoiraharjoituksissa tapahtuvan väkivallan koiria kohtaan. Ikävä nähdä, että Teemu Selänne promoaa instassa tällaista toimintaa. Stoorissa epäpätevä maalimies kaatuu koiran päälle ja koiraa kuristetaan. Koiralla on kaulassaan sähköpanta, järjestön postaamassa tekstissä kirjoitetaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Teemu Selänne ei ole asiasta samaa mieltä eläinoikeusjärjestön kanssa. Hänen mukaansa videoilla ei tapahtunut mitään väärää tai laitonta.

– Pikku selvennys sulle, Selänne aloittaa ja lisää oheen kaksi kuvakaappausta puolustustekstistään.

– Ihan tiedoksi vaan että, tämä koirademonstraatio, mistä puhut, on minun ja minun kaverini hyväntekeväisyysgolfturnauksesta, josta varat menevät sotakoirien ja poliisikoirien uran jälkeiseen elämään, mies selventää kirjoituksessaan.

Selänne kertoo aloittaneensa pelastusprojektinsa neljä vuotta sitten, minkä jälkeen koirien hyväksi on kerätty varoja noin 700 000 dollarin edestä. Autettavat koirat on kotoutettu Afganistanista ja Irakista.

– Näistä koirista usea on löytänyt jo uuden kodin, mutta ne jotka eivät löydä tai eivät sopeudu perhe-elämään, elävät loppuelämän hienoissa olosuhteissa, Selänne vakuuttaa.

– Onneksi Texasissa asuva Mike Rietland, vanha USA:n armeijan Navy Seal lupasi ottaa kaikki koirat, jotka eivät löydä kotia omalle maatilallensa, missä nämä koirat saavat loppuelämänsä kodin, kunhan kaikki kulut hoidetaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Väite siitä, että Selänne olisi syyllistynyt levittämään eläinoikeuksien vastaista materiaalia, ei ex-kiekkoilijan mukaan pidä paikkaansa.

– Se, että yrität kertoa, että minä promoon väkivaltaista koirien käsittelyä, on täysin virheellistä tietoa.

Selänteen suora vastaus on kerännyt Twitter-yleisöltä laajasti erilaisia mielipiteitä. Osa Twitter-käyttäjistä puoltaa Selänteen väitteitä, mutta osa ei vakuutu kiekkotähden tekstistä.

– Koiran pahoinpitely on totaalisen tuomittavaa. Saat vain alistuneen ja pohjimmiltaan arvaamattoman eläimen. Sitä ei selitetä hyvänteväisyydellä hyväksyttäväksi, eräs käyttäjä tokaisee.

– Tämä toiminta on Jenkeissä ihan ns. laillista tekemistä. Täällä meillä on ihan turha ihmetellä sitä, toinen huomauttaa.

– Kuten Teemu Selänne mainitsi kyse on entisen Yhdysvaltain armeijan perustamasta järjestöstä! Tässä ei tehty mitään väärää tai vahingoitettu koiraa. Tarkastakaa tiedot ennen kuin haette mainetta väärällä informaatiolla ja syyttelyllä! muotoilee kolmas.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Teemu Selänteen Twitter-raivo hämmentää suomalaisia – Aleksi Valavuori yhtyi solvauksiin: ”Arvotonta skeidaa”

Me Naiset: Sirpa Selänne avautuu seksielämästä Teemun kanssa – ”Pidämme huolta, että homma toimii”