Australian Sydneyssä perheineen asuva huippukokki Tomi Björck kertoi Metropoli.netille yllättävänsä uudet paikalliset kaverinsa varsin suomalaisella tavalla, kun he tulevat hänen grillijuhliinsa.
– Kun meille tulee aussi grillijuhliin, niin sitten joutuu saunaan myöskin! Se on paikallisille melko eksoottista touhua, kun Helon kiuhas helottaa lämpötilan 85 asteeseen, Björck nauraa.
Australialainen bbq on klassikko. Pitääkö paikkansa, että aussit grillaavat aina?
– Aussit ovat todellakin grillikansaa ja kyllä aina pitää grillata, joka hemmetin tilanteessa. Jos multa kysytään, niin tuntuu että aika paljon loppupeleissä meitä yhdistää suomalaisina ausseihin kaikki toi hulluus.
Australialaiset grillaavat paljon myös mereneläviä.
– Se yleinen läppä ”throw that shrimpie on the barbiii” on todellakin elävä legenda läppä ja se toimii aina! Se että grillattais vaan lihaa ei tule kysymykseenkään, vaan yleisesti ollaan ylpeitä kaikesta seafoodista eli osterit, ravut ja mustekalat menevät kaikki grilliin. Näistä kuvista näkyy miten homma hoidetaan. Yleensä fiilis on tärkeintä myöskin… ja perheet tulee aina koko jengillä mestoille, joten ruokaa on parempi olla paljon.
Alla video ja kuvia Tomi Björckin kaveriperheilleen järjestämistä grillijuhlista. Videon voi katsoa myös tästä.