Legendaarinen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 10. elokuuta. Tänään tiistaina 20. syyskuuta järjestetään Loirin hautajaiset kello 15 alkaen Helsingin keskustassa sijaitsevassa Johanneskirkossa.

Parhaillaan käynnissä olevassa siunaustilaisuudessa on paikalla lukuisia suomalaisia julkisuuden henkilöitä. Hautajaisten vieraiden joukossa ovat muun muassa pääministeri Sanna Marin, presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio, Loirin pojat Sampo ja Ukko, tanssija Jorma Uotinen, näyttelijä Pirkko Saisio, laulaja Paula Koivuniemi, näyttelijä Esko Roine, yrittäjä ja kirjailija Lenita Airisto sekä poliitikko ja liikemies Hjallis Harkimo.

Presidentti Sauli Niinistö ei päässyt osallistumaan Loirin hautajaisiin. Niinistö ilmoitti asiasta aiemmin syyskuussa.

Johanneskirkon pihalla on paikalla edustajia useista eri suomalaismedioista.

Tunnelma kirkon pihalla oli ennen hautajaisia jännittynyt ja odottava.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vesa-Matti Loirin muistokuva Helsingin Kaupunginteatterin ala-aulassa. Kuva: AOP

Hautajaisvieraat eivät arkailleet näyttää tunteitaan ennen tilaisuuden alkamista. Sekä Paula Koivuniemi että Lenita Airisto purskahtivat itkuun kameroiden edessä.

Koivuniemellä on takanaan raskaat kaksi vuotta. Hän on lyhyen ajan sisällä menettänyt useita läheisiään, kuten veljensä ja nyt myös hyvän ystävänsä Vesa-Matti Loirin.

Surutyötä Koivuniemi kertoo tekevänsä liikkuen luonnon keskellä.

– Olen liikkunut paljon luonnossa. Ja olen ollut paljon koiran kanssa. Silloin häipyy kaikki muu, Koivuniemi totesi Iltalehdelle.

Jorma Uotiselle kuolema tuntuu luonnolliselta asialta, vaikka se vaikea aihe onkin.

– Eilen oli kuningatar Elisabetin hautajaiset, tänään Veskun, huomenna joku muu. Tämä on elämän kiertokulkua, hän kuvaili Iltalehdelle.

Vesa-Matti Loiri vuonna 2018. Kuva: AOP

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Näin julkkikset muistelevat Vesa-Matti Loiria – Samuli Edelmannilta riipaiseva kuvapostaus: ”Mestari on poissa”

Vesa-Matti Loiri on kuollut – sai alkuvuodesta pysäyttävän diagnoosin!