Jarkko Laine – Tuhkametsän salaisuus (Nordbooks 2010)

Jarkko Laine - Tuhkametsän salaisuus (Nordbooks 2010)”Jake viettää hyvin ansaittua kesälomaa koulusta. Eräänä päivänä hän lähtee ystäviensä Andyn ja Emmyn kanssa suljetuille kaivoksille. He löytävät sieltä salaisen huoneen, joka johdattaa heidät omituiseen maailmaan nimeltä Tuhkametsä.”
Tuhkametsän salaisuus on 27-vuotiaan Jarkko Laineen esikoiskirja. Nuorelle yleisölle suunnatun fantasiaseikkailun tarina risteilee satujen ja tunnettujen fantasiakirjojen jalanjäljissä. Kirjan juoni on mukaansatempaava, ja kiehtoo varmasti genrestä pitävää nuorisoa. Laine kertoo ettei itse ole juurikaan lukenut kirjoja, ja sen valitettavasti huomaa. Töksähtelevät lauseet, niiden paikoittain omituinen rakenne, sekä sanojen liiallinen toisto häiritsevät hieman lukukokemusta. Hämmentävää on myös päähenkilöiden nimeäminen varsin englantilaisilta kalskahtavilla nimillä, vaikka tämän päivän alakouluista löytyneekin Emmyä ja Andyä lähes jokaiselta luokalta.
Kokonaisuudessaan kirja täyttää kuitenkin, pienistä puutteistaan huolimatta, ihan kelvollisesti peikkoseikkailun mentävän aukon.
(TS)