Tarkistatko mielelläsi pankkitilisi saldon, vai vältätkö sitä kuin ruttoa? Saako taloudellinen tilanteesi sinut tuntemaan syyllisyyttä? Epäiletkö, että suhtautumisesi rahaan saattaa olla epäterveellisellä pohjalla? Tässä on kahdeksan merkkiä, että raha-asiasi eivät ole niin hyvin, kuin ne voisivat olla.

1. Päädyt aina samaan taloudelliseen tilanteeseen

Asiantuntijoiden mukaan yksi ensimmäisistä merkeistä, että suhteesi rahaan on karikolla, on päätyminen toistuvasti samaan tai entistä huonompaan taloudelliseen tilanteeseen, vaikka olet yrittänyt tehdä muutoksen.

2. Vältät tulevaisuuden suunnittelemista

Et tee taloudellisia suunnitelmia pitkällä tähtäimellä. Ihmiset keksivät helposti tekosyitä sille, miksi juuri nyt ei ole hyvä hetki säästää, mutta viivyttely ei johda mihinkään.

3. Sinulla ei ole pitkäkestoisia suunnitelmia rahan suhteen

Sinulla on velkaa, mutta ei pitkäkestoista suunnitelmaa sen maksamiseksi, tai haluat säästää, mutta et tee sitä johdonmukaisesti. Sinulla on joka kuussa eri suunnitelmat ja eri tärkeysjärjestys.

4. Tunnet itsesi voimattomaksi ajatellessasi taloudellista tilannettasi

Sinusta tuntuu, ettet voi hallita taloudellista tilannettasi. Yrität vältellä vastuun ottamista raha-asioistasi.

5. Raha-asiat pelottavat sinua

Pelkäät jatkuvasti, että rahasi eivät riitä, tai että taloudellinen katastrofi vaanii nurkan takana. Pelon vuoksi et saa raha-asioitasi kontrolliin.

6. Menosi ovat tulojasi suuremmat

Käytät jatkuvasti enemmän rahaa kuin tienaat, ja luottokorttilaskusi on huima. Tällainen elämäntyyli voi johtaa valtaviin velkoihin, joita on vaikea maksaa takaisin.

7. Et käytä rahaa elämästä nauttimiseen

Rahan hamstraaminen ei myöskään ole hyväksi. Jos vältät rahan käyttämistä muuhun kuin välttämättömään ja säästät rahaa vain säästämisen vuoksi, jäät paitsi monista elämän nautinnoista.

8. Raha herättää sinussa ristiriitaisia tunteita

Sinulla on ristiriitainen suhtautuminen rahaan, ja näet sen joko hyvänä tai pahana. Tosiasiassa raha ei ole hyvä eikä paha, vaan väline, joka auttaa sinua saamaan tarvitsemiasi ja haluamiasi asioita.
Lähde: The List