Majoitusta tarjoavan Hotels.comin uudet tiedot osoittavat, että kiinnostus Japania kohtaan on nousussa. Viimeisen kahden vuoden aikana suomalaisten kiinnostus maata kohtaan on noussut 65 %.

Vaikuttaa siltä, että emme saa tarpeeksemme japanilaisesta kulttuurista: tiedot osoittavat, että vuosien 2017 ja 2019 välillä nousevan auringon maan kulttuuripääkaupunkien eli Tokion ja Kioton majoitushaut ovat nousseet 120 ja 105 prosenttia, tässä järjestyksessä.

– Japani on tällä hetkellä valokeilassa urheilutapahtumien, suosittujen dokumenttielokuvien ja kasvavan kulttuurivientinsä ansiosta. Suomalaiset ovat trendin etunenässä – tietomme osoittavat, että kiinnostus Japania kohtaan on lisääntymässä. Se ei ole mikään ihme, sillä maa tarjoaa jokaiselle jotakin: parasta sushia, instakuvia Sensō-jin edessä sekä Arashiyama-bambumetsän kauneutta, kommentoi Simon Matthews Hotels.comilta.

Japanin turismi elääkin maan kuuluisien kirsikkapuiden tapaan kukoistuskauttaan. Siksi Hotels.com on nyt tehnyt yhteistyötä @AccidentallyWesAnderson-somevaikuttajan kanssa voidakseen esitellä uusia näkökulmia Japanin suosituimpiin kaupunkeihin, Tokioon ja Kiotoon.

@AccidentallyWesAnderson paljastaa kaupungeista uusia puolia ja piilotettuja jalokiviä sekä inspiroi tulevia matkailijoita.

Seuraavaksi @AccidentallyWesAnderson paljastaa parhaat vinkkinsä kaupunkikohteisiin ja kertoo, mitä Japanissa kannattaa ehdottomasi kokea.

Tokio

Japanin pääkaupunki Tokio on vilkas metropoli, joka jokaisen matkaajan on koettava. Vältä Shibuyan risteyksen ihmispaljous ja tutustu sen sijaan näihin @AccidentallyWesAndersonin esittelemiin piilotettuihin helmiin:

Hotel Imperial, Tokio

Hotel Imperial ei kenties ole piilotettu, mutta se on todellakin helmi. Hotellin alkuperäisestä, Frank Lloyd Wrightin suunnittelemasta aulasta on säilytetty arkkitehtonisia osia, ja suosittelemmekin levähtämään hetkeksi Old Imperial Barin baarijakkaroilla. Hotellin toisessa kerroksessa sijaitseva baari on tarjoillut tunnusdrinkkiään, Mt. Fujia, samalla tavalla vuodesta 1924 saakka.

Yama No Yu -kylpylä

Hieman syrjässä Tokion Toshiman alueella sijaitseva riisuttu yleinen kylpylä on ollut alueen tukipilari jo vuodesta 1960 lähtien. Tämä naapuruston kivijalka on erityinen monestakin syystä, mutta vierailijat huomaavat ennen kaikkea rakennuksen vaaleanpunaisten kaakelien yllä kohoavan seinämaalauksen. Fuji-vuorta esittävä seinämaalaus on Japanin vanhimman elossa olevan kylpylätaiteilijan käsialaa. Anna maalauksen kuljettaa sinut toiselle puolen Japania nauttiessasi iltapäivän kylpyhetkestä.

Jiyu Gakuen -tyttökoulu

Kouluttaudu yhdessä harvoista jäljellä olevista Frank Lloyd Wrightin suunnittelemista kohteista. Tämä entinen kristitty tyttökoulu rakennettiin vuonna 1921 ja koostuu neljästä rakennuksesta: kappelista, kahdesta luokkahuoneesta ja auditoriosta. Vaikka tiloissa ei enää järjestetä opetusta, voit nauttia paikan ainutlaatuisesta art deco -arkkitehtuurista ja alkuperäisistä kalusteista. Jos onni suosii, saatat kuulla, kun paikallinen pianisti virittää pianoaan auditoriossa.

Pizzaa SAVOYssa

Tokio on luonnollisestikin pullollaan upeaa sushia ja ramenia, mutta et ehkä odottaisi löytäväsi sieltä myös elämäsi parasta pizzaa. SAVOYn pienessä puodissa (12 asiakaspaikkaa tiskillä ja yksi baaripöytä) on tarjolla kaksi pizzavaihtoehtoa, Marinara ja Margarita. Tilaa yksi kumpaakin, ja yritä parhaasi mukaan olla tilaamatta enempää!

Mitsui Garden Hotel Ginza Premier, Tokio

Ginzassa sijaitseva Mitsui Garden Hotel on täydellinen majoituskohde Tokion-reissullasi. Tämä neljän tähden hotelli täyttää kaikki tarpeesi, ja hotellin oma ravintola ja baari tarjoavat upeat näkymät yli Tokion. Shoppaile sydämesi kyllyydestä Ginzassa, joka lukeutuu kaupungin parhaisiin ostosalueisiin ja on pullollaan luksusputiikkeja ja cocktail- ja sushibaareja. Hotellin sijainti on ihanteellinen myös nähtävyyksien kannalta – monet kaupungin ykköskohteista, kuten Tokyo International Forum -tapahtumakeskus ja Tokion keisarillinen palatsi, sijaitsevat aivan kävelyetäisyydellä.

Mitsui Garden Hotel Ginza Premier on varattavissa alkaen 179 €/huone/yö.

Kioto

Kioto oli ennen Japanin pääkaupunki, mutta nykyisin se tunnetaan sen kulttuuripääkaupunkina. Kiotossa on lukuisia klassisia buddhalaistemppeleitä, shintopyhäkköjä, palatseja ja puutarhoja, joista monet ovat UNESCOn maailmanperintökohteita. Tämän ansiosta suomalaisten matkailijoiden määrä on lisääntynyt 65 prosenttia viimeisen kahden vuoden aikana. Tutustu aitoon Kiotoon @AccidentallyWesAndersonin salaisten vinkkien avulla:

Saganon maisemarata, Kioto

Tämä kohde olikin vaikeampi löytää, vaikka sitä ei paikan päällä uskoisi. Junamatkustus on olennainen osa japanilaista elämänmenoa, ja tämä juna tarjoaa yhden ainutlaatuisimmista kokemuksista. Tällä 1800-luvun kapean raideleveyden junaradalla vanhat junat puksuttavat upeissa maalaismaisemissa Saga-Arashiyaman ja Kameokan välillä. Körötellessäsi vehmaiden metsien halki ja syvien jyrkänteiden ohi kaupunkielämä tuntuu todella kaukaiselta. (Lisävinkki: Koeta varata paikat junan ainoasta ulkoilmavaunusta, Rich Carista.)

Ukai-kalastus, Kioto

Kiotossa on mahdollista kokea monia ikivanhoja japanilaisia perinteitä vielä tänäkin päivänä. Yksi niistä on perinteinen ukai-kalastusmenetelmä, jossa käytetään yli 1 500 vuotta sitten Kiinasta tuotuja merilintuja. Voit tutustua tähän vanhaan japanilaiseen kalastusperinteeseen heinäkuusta syyskuuhun: nouse Arashiyama-joella puuveneeseen ja ihaile, kuinka kalastajat käyttävät merimetsoja apunaan kalastuksessa.

Saishuan Shiraki, Kioto

Kun kaipaat perinteistä kiotolaista kotiruokaa, Saishuan Shiraki on täydellinen kohde. Syrjäisellä kadulla sijaitseva ravintola voi ensi näkemältä hämmentää: astuessasi sisään saatat kuvitella astuneesi jonkun kotiin. Keittiömestari Miho päättää ruokalistan, joka vaihtuu joka ilta – omakase-ajattelua sanan varsinaisessa merkityksessä. Ruokalistalle voi päätyä mitä tahansa herkullista, jota Miho on löytänyt retkillään torille. Valittavana on liha- ja kasvisvaihtoehto sekä niiden yhdistelmä. Miho ja hänen oppipoikansa Patrick pitävät asiakkaille seuraa ja ennen kaikkea varmistavat, että asiakas tulee kylläiseksi.

Kyoto Brighton Hotel, Japani

Kyoto Brighton Hotel on ihanteellinen majoituskohde Kioton upeassa kaupungissa. Rentoudu ylellisyyden keskellä ja nauti kaikesta, mitä neljän tähden hotelli tarjoaa: neljästä ravintolasta, kampaamosta ja hotellin omasta lahjatavarapuodista. Tutustu Kioton kulttuuriin ja seikkaile kaupungissa.

Kyoto Brighton Hotel on varattavissa alkaen 230 €/huone/yö.

Lähde ja kuvat: Hotels.com