Rapyhtye JVG:n järjestämä virtuaalinen vappukonsertti sai ennästysmäiset mittakaavat ja herätti median huomion ympäri maailmaa.

Yhtye järjesti 30.4 virtuaalisen Ikuinen vappu -konsertin. Konserttia seurasi vappuaattona suorana 700 000 katsojaa ja kokonaiskatselijaluvut ovat ylittäneet jo 1,4 miljoonaa. Konserttia on katsottu Suomen lisäksi myös Saksasta, Yhdysvalloista ja Itävallasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

JVG:n keikasta on uutisoinut Rumban lisäksi brittilehti The Guardian sekä arvostettu talouslehti Forbes, joka ennustaakin virtuaalisten tapahtumien kysynnän kasvua myös koronaviruspandemian päätyttyä.

– Virtuaalisten konserttien osallistujanumeroista ei ole virallisia listauksia, mutta tämä luku on todennäköisesti yksi korkeimmista, Forbes toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Konserttiin osallistui myös The Guardianin toimittaja Sarah Baxter. Hän loi itselleen ananaspukuisen avatarin konserttiyleisöön ja kertoo konsertin olleen teknisesti vaikuttava.

– Ilman tarvetta VR-laitteelle katsoin reaaliaikaisesti interaktiivisen yleisön edessä esiintyviä ihmisiä, pikkutarkasti luodussa leikkimaailmassa, toimittaja hehkuttaa.

Lue juttu kaikkien aikojen etävapusta.