Kasmir – Vauvoja. Feat. SAARA.

Niinku jääpala mä sulan ku sä katot mua,
Vaik koitan olla viilee
Damn mama mä ihailen sun geenejä,
Kyl sä tiiät sen
Ja mä haluun kanssas tehä vauvoja,
Mutten vielä, ei
Ja vaik haluun kanssas tehä vauvoja,
Tanssitaan viel hetki kahdestaan
Tämän vuoden kesäkumibiisi on tänään julkaistu Kasmirin ”Vauvoja”, joka osuu asian ytimeen. Biisin hulvattoman hauska video tutkailee miehen ja naisen kliseisiä roolimalleja päälaelleen käännettyinä. Videossa esiintyy myös kielinaisena tunnettu Sara Forsberg, eli SAARA.
Universal Music hehkuttaa tiedotteessaan kappaleen olevan hillitön partybiisi, jossa Kasmirin svengaavaan purkkasouliin yhdistyy vereviä funkvivahteita, mainiot torvisovitukset, mehevä gospel-kuoro ja tietysti molempien solistien aivan huikeat laulusuoritukset. Tsekkaa oletko samaa mieltä katsomalla video!
– Ensinnäkin ihan älyttömän siistiä päästä tekemään oma kesäkumibiisi! Kun kyseessä on vielä 20v juhlavuosi, päätimme tuottajieni kanssa tehdä tämän ”go big or go home” -tyylisesti. Biisissä vierailee nimittäin Saaran lisäksi myös Higher Ground -gospelkuoro. Biisi edustaa myös hieman erilaisempaa Kasmir-soundia, Kasmir kertoo.
Väistämättä jalan alle menevää hittiä komppaa myös kappaleeseen erityisesti suunniteltu tanssikoreografia. Tanssimuuveja voi alkaa treenailemaan 30.5. järjestettävää YleX Popia varten. Oulun torilla järjestettävässä ilmaiskonsertissa esiintyvät Kasmir, Mikael Gabriel, Isac Elliot, Satellite Stories sekä huippu-DJ:iden muodostama erikoiskattaus. ”Vauvoja”-kappale kuullaan Oulussa eka kertaa livenä!
Kesäkumikampanja järjestetään tänä vuonna jo 20. kertaa. Sen toteuttavat yhteistyössä YleX, Suomen Punainen Risti, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa. Kampanjan aikana Suomen Punainen Risti ja Väestöliitto jakavat nuorille 200 000 kondomia sekä kerrottavat turvallisesta ja vastuullisesta seksistä. Kesäkumi on mukana myös Turun Ruisrockissa 3.–5.7. ja Tampereen Blockfestissä 21.–22.8.
Festareilla voi suorittaa Naimamaisterin tutkinnon osoittamalla Väestöliiton tai Syöpäjärjestöjen asiantuntijoille olevansa ehkäisytiedon maisteri. SPR:n koulutetut vapaaehtoiset tapaavat kesän tapahtumissa kymmeniä tuhansia nuoria ja keskustelevat heidän kanssaan turvallisesta seksistä ja kondomin käytöstä. Syöpäjärjestöt ovat mukana kampanjassa muistuttamassa, että kondomilla ehkäistään myös syöpää.
– Yksi syy, miksi etenkin nuorilla ehkäisy jää joskus käyttämättä on ihastumisen ja rakastumisen huuma tai pelko lumouksen särkymisestä. Ei muisteta ehdottaa ehkäisyn käyttöä, kun tunteet vievät. Näin voi käydä myös aikuisella. Ehkäisyn käyttöä kannattaakin miettiä etukäteen ja keskustella siitä kumppanin kanssa, muistuttaa Väestöliiton nuorisolääkäri Miila Halonen.
Kun kondomi on aina mukana, kuminen turvakin on lähellä, jos rakkauden huuma yllättää. Kondomia on käytettävä jokaisessa yhdynnässä koko yhdynnän ajan. Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka ehkäisee sekä seksitaudeilta että raskaudelta. Kondomi on helppo hankkia ja käyttää. Kesäkumi-pakkaus sisältää kondomin ja tietoa kondomin oikeasta käytöstä.
Kesäkumi-kampanja täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kampanjan ideoivat Radiomafian juontajat Jusu Lounela ja Eve Mantu.
– Idea kesäkumista jotenkin vaan terhakasti ponnahti seisomaan ideoiden eturiviin, kun mietittiin hyvää kesäistä Radiomafia-tuotetta, jota voisi jakaa kuuntelijoille, Eve Mantu kuvaa kampanjan syntyhetkiä.
– Kumi ansaitsi sen, että siihen liittyvä nolostelu nujerrettiin. Ei kannata kuunnella niitä, joiden mielestä on kornia kulkea kumi meikkipussissa tai lompakossa. Kesäkumihan on fiksun ihmisen merkki ja kumin käyttäminen mitä romanttisin välittämisen ele.
Kesäkumikampanjan toteuttavat yhteistyössä YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.