Lordi-yhtye on parhaillaan studiossa äänittämässä seuraajaa viime vuonna julkaistulle kuudennelle studioalbumilleen To Beast Or Not To Beast. Kesäkuussa Finnvox-studioilla tuottaja Mikko Karmilan johdolla käynnistyneet äänitykset jatkuvat heinäkuussa salaisessa paikassa Pohjois-Suomessa. Uusi, vielä nimeämätön Lordin seitsemäs studioalbumi ilmestyy Halloweenina 31.lokakuuta 2014. Levyn ensimmäinen single julkaistaan jo alkusyksystä.
Mr. Lordin mukaan uuden levyn materiaali on rakenteeltaan pidempää ja kokeilevampaa kuin ennen.
– Uudella levyllä on mukana Lordin historian lyhyin mutta samalla myös pisin biisi. Kyseessä ei ole teema- tai konseptilevy, mutta punainen lanka ja yhdistävä tekijä kappaleista kyllä löytyy, Mr. Lordi kertoo.
Lordin kokoonpano jatkaa samana kuin edellisellä levyllä ja uudet jäsenet Mana (rummut) ja Hella (koskettimet) ovat nyt ensimmäistä kertaa täysipainoisesti mukana myös studiosessioissa. Lordin kaksi edellistä levyä tehtiin Yhdysvalloissa Nashvillessa tuottajalegenda Michael Wagenerin valvovan silmän alla, mutta Mr. Lordin mukaan yhtyeelle tuli nyt tunne että tällä kertaa asiat pitää tehdä toisin.
– Halusimme tehdä tämän levyn Suomessa ja suomalaisen tuottajan kanssa. Saimme vihdoin mukaan jo muutaman kerran aiemminkin tuottajaspekulaatioissa mukana pyörineen Mikko Karmilan ja olemme olleet todella tyytyväisiä yhteistyön alkuun. Jää nähtäväksi onnistuuko Mikko muuttamaan Lordin soundia. Niin tai näin, aina me Lordilta kuulostamme, Mr. Lordi toteaa.
Ennen uutta albumia Lordin tarinaan pääsee tutustumaan 26.syyskuuta ensi-iltaan tulevan Monsterimies-dokumenttelokuvan myötä. Antti Haasen ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa seurataan hirviöbändin arkea esirippujen takana ja nähdään ainutlaatuista arkistomateriaalia yhtyeen syntyvaiheista.
Uuden levyn ja dokumentin lisäksi Lordi on ajankohtainen myös lauantaina 28. kesäkuuta avattavan The Other Side of Lordi – toinen totuus -nimisen näyttelyn myötä. Lordin koko uran kattavassa näyttelyssä on nähtävillä mm. Lordin pukuja ja muuta rekvisiittaa, levynkansia, oheistuotteita ja Mr. Lordin maalaamia tauluja. Näyttely on avoinna Savonlinnan Taidelukion työpajassa osoitteessa Sotilaspojankatu 3 joka päivä klo 11-21 aina 29. heinäkuuta saakka. Näyttelyn avajaisissa 28.6. olivat paikalla myös Mr. Lordi ja kitaristi Amen.