Kitaristi sijoittui upeasti arvostetun Total Guitar -lehden äänestyksessä.

Blueskitaristi Erja Lyytinen, 43, on sijoittunut toiseksi kymmenen tämän hetken parhaan soittajan kategoriassa. Arvostetun Total Guitar -lehden äänestyksessä loistavasti sijoittunut Lyytinen on otettu saamastaan huomiosta.

– Onhan tämän ihan uskomattoman hienoa, että suomalainen mimmikitaristi on listoilla maailmalla, Lyytinen hehkutti tiedotteessaan.

Kuopiossa syntynyt Lyytinen aloitti kitaransoiton 15-vuotiaana. Hän on ensimmäinen Sibelius-Akatemiassa sähkökitaraa pääaineenaan opiskellut nainen ja valmistui sieltä vuonna 2010 musiikin maisteriksi.

Lyytinen on saavuttanut menestystä aiempinakin vuosina. Hänet valittiin vuonna 2017 European Blues Awards -äänestyksessä vuoden parhaaksi blues-kitaristiksi. Vuonna 2019 hän sijoittui Guitar World -lehden Maailman parhaat blueskitaristit -äänestyksessä sijalle 14, ollen toiseksi paras eurooppalainen Eric Claptonin jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lyytisen seuraava keikka on 25.6 Helsingissä, Allas Sea Poolilla. Lauantaina 27.6 on vuorossa ainutlaatuinen striimikeikka, jonka kitaristi soittaa kotiseuduillaan Kuopiossa Novapolis-toimistokampuksen katolta.

– Halusimme tarjota faneillemme jotain täysin uutta ja erilaista rajoitusten puitteissa. Saimme idean esiintyä katolla, kuten Beatles esiintyi viimeisellä keikallaan noin 50 vuotta sitten, Lyytinen kertoo.

– Mikä parasta, voimme vetää keikan ilman desibelirajoja!

Lähde: MTV