Alankomaista kotoisin oleva Nightwishin solisti Floor Jansen, 42, paljasti syksyllä 2022 julkisuudessa sairastuneensa syöpään. Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa Jansen avautuu elämästään syöpädiagnoosin jälkeen.

Haastattelussa Jansen kertoo avoimesti läpikäymästään leikkauksesta, jossa syöpäkasvain poistettiin. Laulaja myöntää aliarvioineensa palautumisensa täysin. Hän lähti Nightwish-yhteen kanssa pitkälle kiertueelle vain kolme viikkoa operaationsa jälkeen, mikä oli Jansenin mukaan virhe.

– Kärsin aikaerorasituksesta ja minä hädin tuskin nukuin leikkaukseni jälkeen, koska minun koko kehoni oli aivan sekaisin lääkkeiden takia… Kaikki kuitenkin tukivat minua, Jansen kuvailee lehdelle.

Myös henkinen prosessi syövän kanssa on ollut Jansenille haastavaa. Hän iloitsee kuitenkin faneistaan, joilta on saanut vertaistukea vaikean tilanteensa keskellä. Lisäksi Jansenin bändikaverit ovat olleet naiselle korvaamaton tuki ja turva.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Kokemustensa myötä Jansen on pohtinut elämän tarkoitusta aiempaa syvällisemmin.

– En pelkää jatkuvasti kuolemaa, hän muotoilee.

– Minä kuitenkin ymmärrän nyt, että elämä on lyhyt eikä se kestä ikuisuutta. Elämä on tässä ja nyt, muusikko kiteyttää.

Kuva: AOP

Lähde: Metal Hammer

Lue myös:

Nightwish-yhtyeen Floor Jansen sairastui vakavasti: ”Pelottavinta on se, että luulin olevani terve”

Terveysongelmien kanssa kamppailevan Kerttu Rissasen vointi romahti taas – oireille ikävä selitys: ”Todella turhauttavaa”