PMMP päätti kymmenen vuotta kestäneen uransa lokakuun lopussa kahteen loppuunmyytyyn jäähallikeikkaan Helsingissä. Yhtyeen uran suurimmat hitit niputtava Hitit-kokoelma julkaistiin tänään. Kokoelmalla on mukana live-DVD ja extroja viime vuosien varrelta.
Veden varaan -albumin kiertueen päätöskeikat Tavastialla tallennettiin. Valmiiksi asti miksattua ja leikattua materiaalia ei kuitenkaan koskaan julkaistu, ja se jäi vaivaamaan. Emme halunneet jättää sitä arkistoihin makaamaan, kertoo Paula Vesala.
– Julkaisimme juuri syyskuussa 2013 Matkalaulu-kokoelman, jossa yhtyeen livekokoonpanona versioimme itse PMMP:n kappaleita. Silti tuntuu kivalta lykätä vielä ulos perinteinen hitit -pläjäys, jonka kuvittelemme sielumme silmin huoltoasemien hyllyyn. Samalla saamme julkaisun kyytiin tuon arkistojen aarteen eli dvd-materiaalin. Monet ovat sanoneet jäävänsä kaipaamaan PMMP:n keikkoja. Pahimpaan PMMP-ikävään tämä onkin ehkä hyvä lohtu, Vesala sanoo.
Kokoelmalle on kasattu PMMP:n uran suurimmat hitit sekä uusi single Valloittamaton. Live-DVD:llä on puolentoista tunnin keikkataltiointi Helsingin Tavastiaklubilta 27. elokuuta 2010. Mukana on myös ennennäkemättömiä extroja, Matkalaulu II-musiikkivideo sekä täysin uusi Korkeasaari-musiikkivideo.
– Kokoelman viimeisen biisin nimeltään Valloittamaton tekstin kirjoitin vasta tänä kesänä ja lopettajaisia varten. Sen on tuttuun tapaan säveltänyt tuottajamme Jori Sjöroos. Kaiken korniuden uhallakin tai juuri sen takia Valloittamaton on jäähyväislaulu: tämän purren kapteenit ja kapteenittaret lähtevät purjehtimaan kohti uusia seikkailuja, Paula Vesala kommentoi.
PMMP: Hitit
1. Rusketusraidat
2. Niina
3. Joutsenet
4. Kesä -95
5. Päiväkoti
6. Oo siellä jossain mun
7. Pikkuveli
8. Matkalaulu
9. Kumivirsi
10. Henkilökohtaisesti
11. Tässä elämä on
12. Joku raja
13. Kesäkaverit
14. Viimeinen valitusvirsi
15. Lautturi
16. Pariterapiaa
17. Heliumpallo
18. Rakkaalleni
19. Tytöt
20. Valloittamaton
Bonus DVD
PMMP Tavastia 27.8. 2010
1. Kuvia
2. San Francisco
3. Joku raja
4. Taajama
5. Merimiehen vaimo
6. Matoja
7. Lautturi
8. Pariterapiaa
9. Kesäkaverit
10. Kovemmat kädet
11. Viimeinen valitusvirsi
12. Lapsuus loppui
13. Matkalaulu
14. Kiitos
15. Kohkausrock
16. Se vaikenee joka pelkää
17. Isin pikku tyttö
Ekstrat:
– Tavastia encore 2013
– Rautalampi 2012
– Hikikaverit-kooste
– Matkalaulu II-video
– Korkeasaari-video