Suomi on tulevana keväänä musiikkikilpailujen luvattu maa; UMK, Voice of Finland, Idols… Ja nyt ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Global Battle of the Bands, joka on maailman suurin bändikilpailu.

Stratovariuksen Timo Kotipelto tuomaroi GBOB:tä

GBOB Finland on uudenlainen kykyjenetsintäkilpailu kaikkien musiikkigenrejen bändeille, joilla ei ole levytyssopimusta ja jotka soittavat omia biisejään livenä. Kilpailussa on vuonna 2012 mukana 40 maata, Suomi on ensimmäistä kertaa mukana. Jokaisessa maassa on hieman erilainen toteutustapa kilpailulle.
Kilpailu etenee siten, että bändeillä on aikaa rekisteröidä demonsa GBOB Finlandin nettisivuille 31.1.2012 saakka, minkä jälkeen tuomaristo valitsee demojen joukosta semifinaaleihin pääsevät bändit.
Semifinaalikiertue järjestetään keväällä 2012 viidellä paikkakunnalla:
25.2. Tampere, 3.3 Jyväskylä, 10.3 Oulu, 17.3 Turku, 24.3 Helsinki. Finaali on 11.4.2012 Helsingissä.
Suomen GBOB-finaali televisioidaan suorana lähetyksenä ja Suomen kansa saa valita oman edustajansa kansainväliseen Bukarestissa 3.6.2012 järjestettävään finaaliin.
Suomen GBOB -voittaja saa palkinnoksi levytyssopimuksen, Suomen-kiertueen kesälle 2012 sekä musiikkivideotuotannon. GBOB Global -voittajalle on luvassa 100 000 dollarin arvosta bändinkehitystä, esimerkiksi studioaikaa Lontoossa ja kiertueen Isossa-Britanniassa.
GBOB:n juontajat ja ensimmäiset tuomarit on nyt julkistettu!
Juontajina nähdään The 69 Eyesin laulaja ja keulahahmo Jyrki69 sekä radio NRJ:ltä tuttu Elina Otsala.
Tuomareina kisassa ovat muiden muassa musiikkialan sekatyöläinen, Rytmi-lehden päätoimittaja Heta Hyttinen, Kwanista tuttu Tidjân Bâ, Herra Ylppö sekä Stratovariuksen Timo Kotipelto!