Pop-tähti Antti Tuisku tekee täysin uuden aluevaltauksen, sillä hänet on kiinnitetty tulevan Uuden Musiikin Kilpailun juontajaksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Antti juontaa suoran tv-lähetyksen. Viime vuosina UMK-kisan on juontanut laulaja Krista Siegfrids.

– Tämä on minulle suuri kunnia ja etuoikeus, Antti sanoo Ylelle.

Antti on aiemmin linjannut, ettei tee juontokeikkoja, mutta koska kyseessä on UMK:n kymmenes juhlavuosi, hän teki poikkeuksen.

– Nyt kun kyseessä on juhlavuosi ja yksittäinen spesiaalikeissi, uskaltauduin ottamaan haasteen vastaan, hän kertoo.

Jos upotus ei näy, katso kuva täältä.

Juontamisen ohella Antti esiintyy myös UMK-lähetyksen aikana. Esitystä on hiottu jo viime vuoden marraskuusta lähtien.

Uuden Musiikin Kilpailussa valitaan Suomen seuraava euroviisuedustaja. Myös Antin on useampana vuonna arvuuteltu olevan nimenomaan yksi viisuehdokkaista. Tällä hetkellä Antti ei kuitenkaan tavoittele viisuissa esiintymistä, mutta ei hän myöskään poissulje ajatusta täysin.

– En missään nimessä sano, etten koskaan voisi pyrkiä artistina Euroviisuihin. Sen pitäisi kuitenkin tapahtua sellaisena vuotena, jolloin voisin keskittyä siihen täysin ja se olisi sillä hetkellä tärkeintä kaikessa, hän sanoo.

Uuden Musiikin Kilpailun suora finaalilähetys lähetetään Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:llä lauantaina 20. helmikuuta. Finaalissa kilpailevat Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Lue myös:

Antti Tuiskun voimakas kannanotto tärkeän asian puolesta – ”En ole tässä asiassa esimerkillisin tapaus”

HS: Antti Tuisku väsyi pakonomaiseen suorittamiseen – ”Onko v**tu oikeasti tämä elämä tämmöistä”

Antti Tuisku palasi juurilleen – ”Päätin jo viime talvena, että palaisin takaisin pohjoiseen”