Oletko ikinä miettinyt saatko tarpeeksi seksiä? Entä miten seksisi määrä vertautuu muihin saman ikäisiin ihmisiin? Itse asiassa moni ei tiedä kuinka paljon yleisesti ottaen ihmiset harrastavat seksiä tietyissä ikäluokissa, joten Indianan yliopisto teki tutkimuksen, jossa nämä asiat selvitettiin perin pohjin.
Seksuaalista käyttäytymistä tutkittiin 18-49-vuotiaiden miesten ja naisten välillä. Ei varmasti ole yllättävää, että eniten seksiä harrastettiin 18-29-vuotiaiden keskuudessa. Tämän ikäluokan edustajat harrastivat keskimäärin 112 kertaa seksiä vuodessa, eli noin kaksi kertaa viikossa.

Vaikka yleisesti kuvitellaan, että seksin määrä vähenee merkittävästi iän karttuessa, käyrä ei olekaan aivan niin jyrkässä suunnassa alaspäin kuin on luultu. 30-39-vuotiaat harrastivat seksiä kuitenkin sentään keskiarvoisesti 86 kertaa vuodessa eli 1,6 kertaa viikossa. Nelikymppiset taas harrastivat seksiä noin 69 kertaa vuodessa eli 1,3 kertaa viikossa.
Tutkimuksessa myös romutettiin myytti, jonka mukaan avioliiton satamaan purjehtiminen tappaisi petipuuhat. 34 % aviopareista sanoi harrastavansa seksiä kaksi tai kolme kertaa viikossa ja 45 % aviopareista tekee sen useita kertoja kuukaudessa.
Lähde: FHM