Kaikkihan sen tietävät – naiset teeskentelevät joskus saavansa orgasmin. Teeskentelylle on järkeilty monia erilaisia syitä, joista yleisimmän uskotaan olevan haavoittuvan miehen egon suojeleminen.
Eräs tutkimus kuitenkin ehdottaa orgasmin feikkaamiselle aivan toisenlaista, sangen yllättävää syytä. Sen mukaan nainen nimittäin teeskentelee orgasmin pitääkseen miehensä uskollisena.
– Yksi erityinen syy, joka tulee esiin useissa tutkimuksen kohdissa, on naisen ajatus ’pitääkseni kumppanini kiinnostuneena suhteessa’, tai ’estääkseni häntä loikkaamasta suhteesta tai lähtemästä suhteesta toisen naisen takia’, kertoo tutkimusta johtanut tohtori Farnaz Kaighobadi Columbian yliopistosta.
Tutkimusta varten haastateltiin 453 heteroseksuaalinaista, jotka olivat pitkäaikaisessa suhteessa. Peräti 54 prosenttia heistä myönsi teeskentelevänsä orgasmin saamatta sitä. Lähempi tarkastelu osoitti, että naiset, jotka pelkäsivät kumppaninsa harhailevan toiseen suhteeseen, feikkasivat orgasminsa todennäköisemmin.
Nämä naiset olivat myös alttiimpia harjoittamaan muunlaisia keinoja kumppanin säilyttämiseksi, kuten pukeutumaan miellyttämisen vuoksi, tai tarkkailemaan kumppanin liikkeitä kun pari on erillään.
– Teeskennelty orgasmi voi olla osa laajempaa strategiaa kumppanin säilyttämiseksi itsellään, intiimissä suhteessa, Kaighobadi kertoi CBS-uutisille.
Kaighobadi päättelee, että orgasmin teeskenteleminen kumppanin säilyttämiseksi saattaa olla osa evolutiivista sopeutumista. Aiempi tutkimus viittaa siihen, että kun nainen saa orgasmin, se saattaa edesauttaa hänen kehoaan säilyttämään spermaa hedelmöitystä varten. Evoluutioteoreetikot ehdottavat, että orgasmin teeskentely saattaa naisen tiedostamatta auttaa häntä säilyttämään geneettisesti hyvälaatuisen miehen sperman, antaakseen lapselle parhaat mahdollisuudet selviytyä.
Suhteen alussa naiset saattavat teeskennellä orgasminsa viestiäkseen kumppanilleen ”olen valitsemassa sinut” – ja näin manipuloidakseen hänet sitoutuneemmaksi.
– Pysyvässä suhteessa manipulointi on kumppanin säilyttämiseen tähtäävää strategiaa, jota käytetään sitä useammin, mitä suurempi riski kumppanin uskottomuudesta on olemassa, Kaighobadi toteaa.
Lähde: CBS News
Kuva: Pixabay