Pettäminen parisuhteessa on aina vakava asia ja usein se myös johtaa eroon. Kaikki eivät kuitenkaan jää kiinni pettämisestä, sillä puoliso ei huomaa pettäjälle tunnusomaisia merkkejä.

Mitä nämä tunnusmerkit ovat? Elite Daily kokosi listan Redditin AskWomen –ryhmän kirjoituksista pettämisen uhreiksi joutuneiden naisten paljastamia merkkejä, joista heidän olisi mielestään pitänyt huomata kumppaninsa petolliset puuhat.

Alla pettävän puolison tunnusmerkkejä, naisten kertomana.

Käänteinen psykologia

– Hän jatkuvasti syytti MINUA pettämisestä.

Kertoo liiankin yksityiskohtaisesti suunnitelmistaan

– Pitkien tarkkojen selvitysten antaminen tulevista suunnitelmistaan, aivan kuin silloin kun kerroit vanhemmillesi yksityiskohtaisia selvityksiä peittääksesi jotain, mitä aioit oikeasti tehdä kavereidesi kanssa.

Rutiinien muuttaminen

– Muuttaa kokonaan rutiininsa, ulkoisen olemuksen ja tavat, ja samaan aikaan syyttää minua pettämisestä.

Vahvasti puolustuskannalla

– Hän meni todella voimakkaasti puolustuskannalle ja suuttui minulle, vain koska kysyin kuka joku hänelle tekstanneista tytöistä oli. Minulle sellaisen kysyminen ei ole mitenkään ihmeellistä, jos olet vakituisessa suhteessa, mutta hän suuttui ja melkein huusi minulle joka kerta. Jos kyseessä on vain ”joku frendi”, miksi suutut siitä noin paljon, minähän vain kysyin…

Hän valehtelee tiettyjen ihmisen kanssa olemisesta

– Yliopistoaikainen poikakaverini petti minua yhteisen ystävämme kanssa. He olivat olleet ystäviä lähes 10 vuotta ennen kuin tapasin hänet (nainen esitteli meidät toisillemme), joten en ajatellut että siinä oli mitään ihmeellistä, kun he menivät ulos drinkille. Olin myös muualla koulussa, joten meidän oli hankala olla yhdessä arkipäivinä. Kun hän kertoi minulle, että he olivat menossa jonnekin yhdessä, sanoin vain jotain tyyliin: ”Pitäkää hauskaa! Kerro hänelle, että soittaa minulle huomenna!” Kun hän alkoi valehdella heidän yhteisistä menoistaan, tiesin että jotain oli meneillään.

Aavistat jotain

– Aavistus. Jätin hänet itsekseen festareilla yhtenä iltana, sitten näin hänet seuraavana päivänä juttelemassa tytölle, jota en tunne, ja vain tiesin että hän oli pettänyt minua hänen kanssaan. Hän valehteli minulle siitä päin naamaa. Olimme kihloissa. Hän lopulta tunnusti sähköpostilla yhdestä pettämisestä ollessaan kiertueella ja silloin ymmärsin kaiken. Jätin hänet sähköpostilla.

Hän on liian läheinen jokun ystäväsi kanssa

– Hän sanoi, ettei ikinä pettäisi minua. Hänellä oli myös oudon läheinen ystävyyssuhde yhden parhaan kaverini kanssa ja hän oli hyvin suojelevainen hänestä sekä vietti hänen kanssaan paljon aikaa kahden kesken. Minulle tuli ulkopuolinen olo. Heillä vain synkkasi, synkkasi koska he makasivat toistensa kanssa.

Hän tälläytyy liikaa mennessään asioille

– Suihku ja deodorantin laittaminen, kun hän oli menossa ”vain asioille”. Tämä kaveri yleensä meni suihkuun, ”kun siltä tuntui” (parhaimmillaankin noin kaksi kertaa viikossa).

– Hänellä ei koskaan ollut rahaa, sanoi että palkkakuiteissa oli jotain vikaa, mutta ei näyttänyt niitä minulle.

– Puhelut kotiin, jolloin soittaja löi luurin korvaan, jos minä vastasin.

– Mieleeni tuli paljon varoitusmerkkejä ja hän vankkumattomasti kiisti tehneensä mitään väärin. Mutta kun hänen ”platoninen” ystävänsä tuli raskaaksi, oli aika lähteä.

Alkaa yhtäkkiä käyttäytyä hämäräperäisesti

Outo käytös puhelimen kanssa, joka ei ollut tunnusomaista hänelle (piilotti näytön/kääntyi pois, pyyhkäisi pois ilmoituksia). Hänestä tuli etäinen ja yhtäkkiä ei oltu enää intiimejä.

– Minulla oli aavistus, että jotain oli pielessä. Yhtäkkiä hän käyttäytyi eri tavalla eikä suostunut puhumaan, kun kysyin siitä.

Ei koskaan näytä sinulle puhelintaan

– Hän ei koskaan näyttänyt puhelintaan. Suhteen alussa hän otti minusta kuvan ja kun pyysin häntä näyttämään sen, hän meni kuva-albumiinsa, mutta sulki sen eikä suostunut näyttämään vaikka pyysin.

– Ihan suhteen alussa hän syytti minua pettämisestä kaksi kertaa, mutta ei koskaan enää sen jälkeen, joten ajattelin sen johtuvan siitä että hänen exänsä oli pettänyt häntä. Hän valehteli, kun oli hengaillut yhden naispuolisen kaverin kanssa. Tiedän, että hän oli vain kaveri, mutta se oli silti outoa ja suutuin, koska mieheni valehteli siitä.

Muuttuneet tavat

– Hän vain muutti niin monia tavoistaan. Hän alkoi juoda paljon enemmän ja viipyi ulkona paljon myöhempään kuin suhteemme alussa. Häneltä katosi lähes kaikki kiinnostus seksiin ja kuten monet muut ovat kokeneet, hän syytti MINUA pettämisestä.

Hän ei halua muuttaa parisuhdetilaansa somessa

– Hän kieltäytyi laittamasta Facebookiin olevansa parisuhteessa, vaikka olimme molemmat siellä aktiivisia ja hän itse halusi todella nopeasti muuttaa deittailun parisuhteeksi ja että muutamme yhteen.

– Hän oli aina hyvin kiinnostunut minne olin menossa, mitä tekemässä ja kenen kanssa.

– Hän sanoi minulle, että avoin suhde on täysin kamala ja että hän ei koskaan tekisi mitään sellaista.

Salailee puhelintaan

– Erittäin suojelevainen puhelimestaan. Ei kertonut minulle salasanaa, jne. Kerran hän kirjaimellisesti juoksi portaat yläkertaan, kun hän jätti minut hetkeksi huoneeseensa puhelimensa kanssa.

Puhuu paljon normaalia vähemmän

– Hän alkoi puhua minulle paaaaaljon vähemmän, vaikka oli normaalia aktiivisempi Facebook Messengerissä. Siitä sain vihjeen, että hän puhui siellä jonkun muun kanssa. Hän avasi Messengerin parin minuutin välein ja ”viimeksi aktiivisena” -leimat paljastivat hänet, lol.

Muuttaa sosiaalista käyttäytymistään yhtäkkiä

– Hänen käyttäytymisensä muuttui yhtäkkiä suuresti. Olimme yhdessä vuosia ja koko sen ajan hän oli ollut erittäin introvertti, oli useimmmiten yksinään ja jopa tapasi parhaita kavereitaan vain kerran kolmessa tai neljässä kuukaudessa. Yhtäkkiä hänestä tuli pintaliitäjä ja hän oli koko ajan menossa. Jep, en uskonut sitä.

Hänestä tulee riidellessä ylimielinen

– Yhtäkkinen ylimielisyys ja pöyhkeys, kun meillä oli jotain pienintäkin erimielisyyttä.

Sinulla on paha aavistus, vaikka kaikki näyttäisi olevan kunnossa

– Rehellisesti sanottuna aavistus. Hän oli myös paljon iloisempi ja suhteemme vaikutti taas menevän hyvin… mutta yritän olla ajattelemmatta, että se olisi ollut merkki omasta mielenterveydestäni.

Hänellä on kondomeja, vaikka ette käytä niitä

– Hänellä oli kondomeja, vaikka söin ehkäisypillereitä.

– Myös hänen sängyssään oli vaalennettu pitkä hius, joka ei selvästikään ollut minun.

Yllä olevassa listassa on selkeitä merkkejä, joista petetyt naiset tunnustavat, että heidän olisi pitänyt tajuta pettäminen. Vaikka puolisosi tekisi niitä kaikkia, se ei silti satavarmasti tarkoita, että hän pettää sinua. Näiden naisten kokemukset eivät välttämättä tapahdu sinulle, mutta jos sinulla on aavistus, että jotain on pielessä, ehkä sinun on aika keskustella tästä tunteesta kumppanisi kanssa.

Lähde: Elite Daily

Kuva: Pixabay