Miehen itsetuntoa kalvavat pahiten alapäähän kohdistuvat ongelmat. Tässä viisi eniten miehiä hävettävää ongelmaa.

1. Erektiohäiriöt

Impotenssi on elämänlaatuun vaikuttava häiriö, joka saa miehen mielen matalaksi. Se voi olla merkki sydän- ja verisuonisairauksista, joten elämäntapojen muuttamisesta voi olla hyötyä myös penikselle.

2. Alhainen testosteronitaso

Alhainen testosteronitaso voi vaikeuttaa erektioiden ylläpitämistä. Se vaikuttaa negatiivisesti myös luiden ja lihasten kuntoon, yleiseen energiatasoon, ja aiheuttaa mielialan vaihteluita.

3. Peyronin tauti

Peyronin tauti ei ole sairaus, vaan määritelmä erektiossa johonkin suuntaan vääntyvälle penikselle. Penis ei seiso erektiossa suorassa, vaan usein ”muuttaa suuntaa” jossain kohtaa, mikä saattaa johtaa yhdyntävaikeuksiin. Käyryys johtuu useimmiten peniksen varteen kasvaneesta arpikudoksesta ja jos siitä on haittaa, penis on yleensä mahdollista korjata leikkauksella.

4. Pitkittynyt erektio

Tässä priapismiksi kutsutussa tilassa penis jää erektioon vielä ejakulaation jälkeenkin. Tämä voi johtaa pitkittyessään kipuun tai jopa sairaalareissuun, jotta pakkautunut veri saadaan peniksestä pois. Tila voi ymmärrettävästi olla kiusallinen.

5. Ejakulaatiovaikeudet

Ejakulaatiovaikeuksia on useampaa tyyppiä. Mies joko laukeaa liian nopeasti tai ei lainkaan, tai orgasmin saavuttaminen kestää kumppanin mielestä liian kauan.
Vaikka edellä mainitut ongelmat ovat erittäin kiusallisia, jokaiseen niistä löytyy hoitoa. Jos miestä siis vaivaa jokin näistä ongelmista, rohkeasti vain lääkäriin, niin ongelma saadaan hoidettua pois päiväjärjestyksestä ja itsetunto kasvamaan kohisten.
Kuva: Pixabay