Ongelmia sängyssä? Ei hätää, monet muutkin kärsivät seksiongelmista aika-ajoin ja yleensä niistä selvitään, kun tiedetään mistä on kyse. Alle on listattu miesten ja naisten yleisimmät seksiongelmat.

Miehen ongelmat:

1. Erektio-ongelmat. Independent Womanin mukaan erektiohäiriö lienee yleisin seksiin liittyvä ongelma ja se tietysti liittyy suoraan vain mieheen. Penis ei pysy juhlakunnossa, erektiota ei synny ollenkaan, tai se lopahtaa kesken aktin.

2. Liian aikainen siemensyöksy. Mies tulee nopeasti, alle parin minuutin sisällä yhdynnän aloittamisesta.

3. Myöhäinen siemensyöksy. Miehellä on suuria vaikeuksia saavuttaa siemensyöksyä. Tämä ongelma voi luonnollisesti vaikuttaa jopa lasten saantiin, jos mies ei yksinkertaisesti pysty laukeamaan.

Molempiin liittyvä ongelma:

4. Vähentynyt kiinnostus seksiä kohtaan. Toisin sanoen miestä tai naista ei vain kiinnosta seksi. Syitä voi olla useita, esimerkiksi masennus tai siihen käytettävät lääkkeet.

Naisen ongelmat:

5. Vaginismus. Tästä vaivasta kärsivän naisen vaginan lihakset jännittyvät yhtäkkiä, jolloin esimerkiksi tamponinkin käyttäminen voi olla mahdotonta.

6. Dyspareunia. Tässä vaivassa nainen kärsii suurta kipua yhdynnässä, mikä yleensä johtaa seksielämän kuivahtamiseen. Noin viidennes naisista kärsii dyspareuniasta jossain vaiheessa elämäänsä.

7. Orgasmivaikeudet. Näistä kärsii suuri osa naisista jossain määrin ja jossain vaiheessa elämäänsä. Syyt voivat olla yhteneväisiä kohdan 4 kanssa, mutta orgasmivaikeuteen on monia muitakin syitä.

Kuva: Unsplash