Pääministeri Sanna Marin toimii Helsinki Priden virallisena suojelijana viime vuoden tavoin. Hän antoi Helsinki Pride 2021 Live -lähetykseen haastattelun, jossa kommentoi seksuaalivähemmistöjen asemaa ja sateenkaariperheessä kasvamista.

Sanna Marinilta tiedusteltiin, miten sateenkaariperheessä kasvaminen on vaikuttanut hänen omaan ajatusmaailmaan.

– Kyllä se on vaikuttanut sillä tavalla, että minulle on itsestään selvää, että jokainen ihminen on yhdenvertainen, tasa-arvoinen ja yhtä arvokas. Se (sateekaariperheessä kasvaminen) on vaikuttanut maailmankuvaan, kunnioitan erilaisuutta ja näen ja ymmärrän erilaisuutta. Siinä ei ole mitään pelättävää, Sanna Marin totesi lähetyksessä.

Sanna kommentoi lähetyksessä myös translakia, jonka uudistaminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Toimittaja halusi tietää, millä aikataululla lakiuudistus on etenemässä.

– Kyse on todella ihmisoikeuksista. Tällä hetkellä meillä ei ole itsemääräämisoikeutta kunnioittavaa translainsäädäntöä, joka on yksi Suomen häpeäpilkkuja. Meidän pitää tämä lainsäädäntö muuttaa. Toivotaan, että päästäisiin hieman ripeämmin käsittelemään kuin ensi vuonna, joka näyttäisi olevan tällä hetkellä se aikataulu.

Lue myös:

HS: Robin Packalenin kansainvälinen ura vaikeuksissa – ”Ei siellä olla nyt kiinnostuneita”

Isäksi tullut Kasmir ei ymmärrä, mitä oma avopuoliso näkee hänessä – ”Tunnen itseni superrumaksi”