Miehet kärsivät sitoutumiskammosta naisia yleisemmin, mutta sen selättämisestä saattaa koitua varsin paljon suoranaisia terveyshyötyjä. Men’s Fitness -lehden mukaan on ainakin kolme tekijää, joihin avio- tai avoliitto vaikuttaa positiivisella tavalla.

1. Yhdessä asuminen on hyväksi sydämelle
Suomessa tehdyn, yli 15 tuhatta osallistujaa käsittäneen tutkimuksen mukaan avio- tai avoliitto vähentää sydänongelmia selvästi verrattuna yksin asuviin miehiin, joista noin 66 prosenttia enemmän kärsii verenpainetaudista. Myös sydänpysähdyksen riski oli suurempi sinkkumiehillä.
2. Alkoholin käyttö vähenee
Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan miesten alkoholinkulutus vähenee heidän solmiessaan avioliiton, kun taas naisten alkoholinkulutus hieman kasvaa. Tutkijat selittävät ilmiötä sillä, että onnellisessa parisuhteessa alkoholinkulutus tasaantuu yhteenlaskettua keskiarvoa kohti.
3. Stressi vähenee
Parisuhde voi vähentää stressihormonina tunnetun kortisolin määrää huomattavasti. University of Chicago Booth School of Businessin tutkimukseen osallistui maisterin tutkintoon tähtääviä opiskelijoita. Miesopiskelijoista 40% ja naisista 53% oli joko naimisissa tai vakavasti otettavassa parisuhteessa. Tutkimuksessa selvisi, että stressaavissa tilanteissa näiden henkilöiden aivot erittivät vähemmän kortisolia.
Lähteet: Men’s Fitness, Tohtori.fi