Tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten itsetyydytystapoja. Samalla selvisivät myös sukupuolten väliset eroja masturboinnissa. Mitä luulet, masturboivatko miehet yleisen luulon mukaan useammin kuin naiset?
RFSU:n järjestämässä tutkimuksessa* selvisi, että suurin osa suomalaisista masturboi useita kertoja viikossa. Itsetyydytyksen määrä vaihtelee paljon naisten ja miesten välillä. Tutkimuksen mukaan 40 prosenttia suomalaisista käyttää masturboidessaan apuvälineitä. Yksi suosituimmista välineistä on vibraattori. RFSU vastaa kuluttajien mieltymyksiin lanseeraamalla ystävänpäivän kunniaksi helppokäyttöisen klitorisvibraattorin.
Suomalaisista vastaajista 26 prosenttia masturboi monta kertaa viikossa ja miehet olivat asiassa yleisen uskomuksen mukaisesti ahkerampia. Miehet masturboivat useammin kuin naiset. Enemmistö tutkimukseen osallistuneista miehistä masturboi useita kertoja viikossa (41 prosenttia), kun taas valtaosa naisista vastasi masturboivansa harvemmin kuin joka toinen kuukausi (30 prosenttia). Jopa 58 prosenttia vastanneista saavutti orgasmin ensimmäisten 2–10 minuutin kuluttua.

Suurin osa suomalaisista kokee itsetyydytyksen tärkeäksi. Masturbointia pidetään tärkeänä, olipa henkilö parisuhteessa tai ei. Parisuhteessa olevista vastaajista 40 prosenttia pitää itsetyydytystä melko tärkenä, kun sinkkujen vastaava prosentti on 42. Noin joka kolmas mies vastasi, että masturbointi on tärkeää tai erittäin tärkeää, kun vastaava luku naisilla on vain 14 prosenttia. Odotetusti tavallisin paikka masturbointiin on makuu-­ tai kylpyhuone, mutta 13 prosenttia vastaajista on tyydyttänyt itseään myös yleisessä WC:ssä. Yllättävää on, että 18 prosenttia vastaajista on masturboinut työpaikallaan.
Tutkimus julkaistiin RFSU:n uuden sormivibraattorin Love Buzzin lanseerauksen yhteydessä. Love Buzz on pienikokoinen klitorisvibraattori, jota voi käyttää intiimialueiden hierontaan. Sense Me Love Buzz -­vibraattoripakkauksia on kaksi erilaista: Love Buzz Oh Yes! -­paketti sisältää sormivibraattorin ja Love Buzz Yours & Mine -pakkaus sisältää sormivibraattorin lisäksi myös kiihotusrenkaan. Pakkauksia myyvät hyvin varustellut päivittäistavarakaupat kautta maan.
*Tutkimus perustuu tilastollisesti pätevän kyselyn tuloksiin. Tutkimuksen suoritti tutkimusyritys GfK NORM joulukuussa 2016 RFSU:n toimeksiannosta. Tutkimus toteutettiin verkossa niin kutsuttuna access panel ‑tutkimuksena. Vastaajat olivat 15–65-­vuotiaita suomalaisia. Tutkimus kattaa koko maan ja otanta on läpileikkaus tuotteen pääasiallisesta kohderyhmästä. Tutkimukseen osallistui yhteensä 1 000 vastaajaa.