Mitkä ominaisuutemme edesauttavat kumppanin löytymistä? Vastikään teksasilaistutkimuksessa huomattiin, että tyhmiltä vaikuttavat naiset vetävät miehiä puoleensa. Mutta onko muita seikkoja, jotka vaikuttavat kumppaniehdokkaan kiinnostavuuteen? Independent Woman vastaa.
1. Käyttäydy kuin voittaja. Itseluottamus on kaikki kaikessa, olit sitten mies tai nainen. Itseluottamus voi korvata miehessä ulkonäöllisiäkin seikkoja, jos tämä vaikuttaa naisen silmään alfaurokselta. Alfanaiset voivat kuitenkin pelottaa miehiä, koska miehistä tuntuu, että nainen on luopunut naiseudestaan vallan vuoksi.
2. Itsenäisyys. Varsinkin naisen itsenäisyys ja kipakkuus saa miehen kiinnostumaan, kun taas roikkuva ja ainoastaan miehen parasta ajatteleva nainen saa miehen loikkimaan karkuun helposti.
3. Kapea vyötärö ja leveä lantio. Mies näkee nämä fyysiset ominaisuudet nuoruuden ja hedelmällisyyden merkkinä.
4. Tumma ja pitkä (ja parrakas). Naiset tuntevat vetoa pitkiin ja tummiin miehiin, koska he ovat yleensä pärjänneet aikojen saatossa parhaiten metsästystehtävissä. Ja parta sekä muukin (ei liika) karvoitus nähdään viehättävänä.
5. Mutta ei liian pitkä.. Liika pituus ja kukkakeppimäinen olemus kertovat alitajuisesti joko jonkinlaisesta geneettisestä virheestä tai huonosta terveydestä.
6. …Eikä liian karvainen. Tämä pätee erityisesti naisiin. Miehet pitävät nuoremmista naisista erityisesti sen vuoksi, että karvoitusta on vielä suhteellisen vähän parikymppisillä naisilla. Kuitenkin täysi karvattomuus on monille luotaantyöntävää.
7. Renttu vai naisellinen mies? Tutkimukset naisten miesvalinnoista ovat antaneet runsaasti ristiriitaista tietoa. Joidenkin tutkimusten mukaan nainen pitää rentuista ja alfauroksista, mutta samalla ulkonäöllisesti naisellisista miehistä. Ota siinä nyt sitten selvää.
Lähteet: IW, Tohtori.fi