Arkielämästä selviytymiseen ei löydy ohjekirjaa. Asiat opitaan yleensä omien kokemusten, vanhempien ja ystävien avulla. Nykyisin netistäkin voi olla suuri apu, kuten alla oleva vinkkivideo osoittaa. Video paljastaa 10 asiaa, jotka teemme joka päivä väärin, tai ainakin turhan vaikealla tavalla.
Matthew Santoro kertoo ohjevideollaan mitä teemme väärin ja miten kyseiset toimet voi tehdä paremmin, tehokkaammin ja nopeammin.
1. Juoman pitäminen kädessä
Kun juomme esimerkiksi viinilasista tai pullosta, pidämme yleensä kiinni lasin tai pullon keskiosasta. Santoro muistuttaa, että sillä tavoin itse asiassa lämmitämme juomaa käden kautta, koska lämpö säteilee suoraan kädestä juomaan. Viileää olutpulloa kannattaa pidellä sen kaulasta ja viinilasia pohjasta tai jalasta.

2. Banaanin syöminen
Banaania yleensä aletaan kuoria siitä päästä, missä on banaanin varsi. Apinat kuitenkin tietävät paremmin. Ne nipistävät banaanin tyvestä, kiertävät sitä neljänneskierroksen ja alkavat kuoria. Näin banaani on huomattavasti helpompi ja tasaisempi kuoria.
3. Hampaiden harjaaminen
Älä tunge suutasi täyteen hammastahnaa. Hammastahnaa tarvitaan vain hyvin vähän, pienen herneen kokoinen nokare. Hampaita ei myöskään tule harjata voimalla, vaan pehmeästi. Harjaus etenee järjestelmällisesti ja sen kokonaiskesto on n. 2 minuuttia. Hampaita ei tule harjata juuri ennen ruokailua eikä heti sen jälkeen.

4. Juoman viilentäminen
Juoma viilenee jääkaapissa tai pakastimessa, mutta tämä tapahtuu huomattavasti nopeammin, kun kiedot pullon ensin märkään talouspaperiin tai paperipyyhkeeseen.
5. Kuulokkeiden asettaminen korviin
Jos nappikuulokkeilla on tapana tipahdella korvistasi, olet todennäköisesti laittanut ne paikoilleen väärällä tavalla. Oikea tapa on kiertää kuulokkeiden johto korvien takaa alla olevan kuvan mukaisesti.

6. Mikroaaltouuni
Mikroaaltouunit on suunniteltu lämmittämään ruokaa tasaisesti, mutta se ei onnistu, jos ruoka on keskellä läjänä. Tehokkain keino tasaiseen lämmittämiseen on levittää ruoka lautasen reunoille.

7. Kokkaaminen
Kuohuuko keitoksesi helposti yli kattilasta? Laita kattilan päälle parin sentin levyinen kauha, joka pitää kuohunnan kurissa!

8. Nukkuminen
Paras asento nukkumiseen on maata selällään. Jos haluat kuitenkin maata kyljellä, laita tyyny polvien väliin, jotta selkärankasi ei ole vääristyneessä asennossa.
9. Solmujen aukaiseminen
Älä yritä nipistää solmusta esiin yhtä pätkää langasta, vaan litistä koko solmu. Ota sitten nauhan tai langan päästä kiinni, kierrä sitä yhteen suuntaan ja työnnä kiertynyttä osaa solmua kohti.
10. Kakkoshätä
Normaali istumisasento vessanpöntöllä ei Santoron mukaan ole luonteva ulostamista varten. Selkä suorassa olevaa istumisasentoa parempi versio on kyykkyasento, jossa polvet ovat lähellä rintaa ja peräsuoli oikeassa suunnassa. Tämä onnistuu parhaiten laittamalla jakkara jalkojen alle.
Alla koko video, jossa on monia muitakin vinkkejä yllä lueteltuista aiheista, kuten esimerkiksi, että mikrossa voi lämmittää samaan aikaan kaksi kulhollista ruokaa, kun laittaa toisen kulhon eri korkeudelle, vaikka mukin päälle.

Lähde: Indy100
Kuvat: YouTube / Mathew Santoro