Näyttelijä Annika Poijärvi kertoo Anna-lehden haastattelussa avoimesti kamppailustaan ulkonäköpaineiden ja syömishäiriön kanssa.

Kun Annika täytti 10 vuotta 90-luvun puolivälissä maailmalla ihannoitiin äärimmäisen laihoja malleja ja riutunutta olemusta. Ympäristöstä tulleet ulkonäköpaineet vaikuttivat vahvasti myös Annikan kehonkuvaan.

– 10-vuotiaana alkoi elämänmittainen matkani syömishäiriöisyyden ja hankalan kehosuhteen kanssa, Annika kertoo Anna:ssa.

Ankaruus itseä kohtaan kasvoi pikkuhiljaa. Lukioikäisenä jatkuva laihduttaminen ja toisaalta painon jojoilu oli jo arkipäivää. Itsekontrolli meni niin äärimmilleen, että sitä voi Annikan mukaan kutsua syömishäiriöksi.

– Minun kohdallani voidaan puhua vuosikausia kestäneestä lievästä syömishäiriöstä, joka eskaloitui aikuisiällä.

Annika kertoo tarkkailleensa painoaan tarkasti ja tätä jatkui myös sen jälkeen, kun hän sai lapsensa ja vaikutti koko perheeseen.

– En ehtinyt olla läsnä perheelleni, koska koko ajan mielessäni oli vain se, mitä aion syödä ja mitä olin jo syönyt, Annika muistelee.

Hän muistuttaa, että ihmisten tulisi pohtia tarkkaan kannattaako painoon liittyviä kommentteja sanoa lainkaan.

– Pahinta on laihtumisen kehuminen. Viesti on vahingollinen syömishäiriöiselle. Mielestäni kenenkään painoa ei tarvitse kommentoida koskaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Poijärvi näyttelee Kansallisteatterissa. Hänellä on kaksi lasta yhdessä näyttelijä Riku Niemisen kanssa. Pari jätti avioerohakemuksen joulukuussa 2019.

Lähde: Anna

Lue myös:

Kerttu Rissanen kärsii ikävästä terveysongelmasta – avautuu vaivastaan: ”Täällä surkuttelen”

Katariina Juselius kävi kauneusoperaatiossa – lopputulos järkytti lähipiiriä: ”Kaikki pelästyivät” – katso kuva!