Suklaata pidetään syntisenä herkkuna, mutta siitä voikin olla yllättävää hyötyä terveydelle. Perinteisesti etenkin naiset ahmivat herkkua sydänsuruihinsa. Uusi tutkimus paljastaa, että suklaa saattaa kirjaimellisesti tehdä hyvää sydämellesi.
Tanskalaisessa tutkimuksessa ilmeni, että osallistujilla, jotka söivät enemmän suklaata oli pienempi todennäköisyys saada eteisvärinäksi kutsuttu sydänvaiva. Eteisvärinä on melko yleinen rytmihäiriö, josta kärsivillä henkilöillä on korkeampi riski sydänkohtauksiin, sydämen vajaatoimintaan ja jopa dementiaan.
Tutkimukseen osallistui yli 55 000 koehenkilöä. Osallistujat laittoivat päivittäin ylös syömänsä ruoan ja suklaan määrän. Tutkimuksen jälkeen heidän terveydentilaansa seurattiin yli kymmenen vuoden ajan. Tulokset paljastivat, että henkilöillä jotka söivät suklaata säännöllisesti mutta kohtuudella oli pienempi riski saada eteisvärinä kuin niillä, jotka söivät suklaata harvoin tai ei lainkaan. Tutkijoiden mukaan aihe kaipaa vielä lisää selvitystä. Suklaa-addikteille tutkimus on kuitenkin hyvä syy nautiskella herkusta hyvällä omatunnolla.
Lähde: The Independent