Kauneusoperaatiot ja esteettiset hoidot eivät ole enää vain naisten ilo. Espoon Leppävaarassa sijaitsevan Nordicshape-terveysklinikan johtava sairaanhoitaja Taina Heikkinen tietää kertoa, että yhä useampi mies on valmis korjaamaan ulkonäköään hoitojen avulla.

– Asiakaskuntamme koostuu pitkälti naisista, mutta viimeisten  vuosien aikana miesten osuus on ollut jonkun verran kasvussa. Uskon, että hoitojen arkipäiväistymiseen on vaikuttanut oikean tiedon lisääntyminen netissä ja sosiaalisessa mediassa, johtavana sairaanhoitajana työskentelevä Taina Heikkinen kertoo.

Hekkisen mukaan miehet saapuvat usein vastaanotolle joko yhdessä puolisonsa kanssa tai ystäviensä suosituksesta. Suurin osa miesasiakkaista on keski-ikäisiä, mutta joukossa on myös nuorempia, jotka hakeutuvat ennaltaehkäiseviin hoitoihin. 

Mitkä ovat suosituimmat hoidot miesten keskuudessa?

– Ylivoimaisesti suosituimpia ovat botox-hoidot ja vartalon muotoilu. Uutena on tullut leukalinjan muotoilu, Taina Heikkinen kertoo.

”Ammattilaisen pistämänä ei mitään vaaraa”

Botox-hoidon avulla voidaan silottaa muun muassa kulmakarvojen välisiä ryppyjä, otsan ryppyjä sekä kaulalla paksuina juonteina näkyviä ryppyjä. Pistosten määrä riippuu hoidettavasta alueesta.

Miksi botox-hoitoihin liittyy usein jännitystä ja jopa pelkoa?

– Pistäminen pelottaa aina ihmisiä ja etenkin, kun se tapahtuu kasvojen alueelle. Kyseessä on hermomyrkky, jota on käytetty terveydenhuollossa jo 50-luvulta asti. Sen käytössä ei ole mitään vaaraa, kun sitä käytetään oikein ja ammattilaisen pistämänä. 

”Emme tee ihmisestä erinäköistä”

Taina Heikkisen on tehnyt esteettisiä hoitoja yli 20 vuotta. Hänen pitkän työhistorian aikana ei ole vielä kertaakaan tullut vastaan tilannetta, jossa asiakas olisi tullut vastaanotolle julkisuuden henkilön kuvan kanssa ja odottanut näyttävänsä hoidon jälkeen samalta kuin ihailemansa henkilö.

– Ei kertaakaan. Sen sijaan iäkkäämmillä ihmisillä on saattanut olla mukana nuoruudenkuvia. Minusta on kiva myös nähdä, miltä asiakas on näyttänyt nuorempana, sillä me emme tee ihmisestä erinäköistä, vaan kohennamme ja nuorennamme ulkonäköä.

Lue myös:

Bloggaaja Linda Manuella myöntää paljon puhutun kauneusoperaation – ”Kun tulin julkisuuteen, minua haukuttiin niin paljon, että oli pakko leikkauttaa se”