Aitoa onnellisuutta ei määritellä olosuhteiden kautta. Se ei tule siitä, mitä meillä on tai mitä voimme tehdä. Tutkimusten mukaan aito onni tulee oikeanlaisesta mielenlaadusta ja asenteesta, joita voi aktiivisesti kultivoida.

Jos kesken päivän alkaa väsyttää ja puhti on poissa, muokkaa asennettasi alla olevien kahden yksinkertaisten ohjeen mukaan, niin päiväsi paranee hetkessä ja tulet muutenkin onnellisemmaksi.

1. Laula tai tanssi

Vaikka olisit huonolla tuulella ja sinua ei yhtään laulattaisi tai tanssittaisi, tee niin silti ja tulet huomaamaan suuren muutoksen mielialassasi.

On tärkeää olla niin ilmaisuvoimainen kuin mahdollista. Vaikka lauluäänesi olisi kamala ja tanssiliikkeesi parhaimmillaankin noloja, tällainen toiminta vaikuttaa olotilaasi positiivisesti. Tähän ei edes tarvita musiikkia, mutta jos haluat, laita päälle musiikkia ja anna palaa!

2. Ajattele, mistä olet kiitollinen juuri nyt

Keksi jotain ainutlaatuista, eikä pelkästään ”terveyteni” ja ”perheeni”. Voit esimerkiksi olla kiitollinen näppiksestä, jolla juuri kirjoitat. Ota syvä henkäys ja listaa mielessäsi 5-10 asiaa, joista olet kiitollinen.

Synkistä syövereistä noustaan varmimmin kiitollisuuden kautta. Kiitollisuutta tuntemamme määrä aikaa on suunnilleen sama kuin aika, jolloin olemme iloisia, joten alahan jo tekemään sitä listaa!

Onni ja ilo tulevat ja menevät, mutta kun teet asioita, jotka lisäävät positiivisuutta edes vähän, myös mielialalla on paremmat edellytykset kohentua.

Lähde: Houston Chronicle

Kuva: Pixabay