Pidä huolta ihostasi varsinkin kesällä – vinkit!

Kesälomakauden alkaessa on hyvä muistaa ihon suojaaminen vahingollisilta auringon UV-säteiltä sekä voitein että asustein. Myös ihonhoitotuotteisiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä ihosolut uudistuvat yöllä. Anti-age-tuotteet auttavat auringon paahtamaa ihoa uusiutumaan, ja ihon a-vitamiinivarastoja lisäävät tehokkaimmin retinaldehydia sisältävät ihovoiteet.
Ihon ikääntyminen on vääjäämätöntä ja se on kirjoitettu geeneihimme. Sen ohella juonteiden syvenemistä ja ihon kimmoisuuden vähenemistä aiheuttavat ympäristötekijät, joihin kuuluu auringon UV-säteily. Ympäristötekijöihin jokainen voi vaikuttaa itse: voi suojata ihoa voitein, pysyä poissa auringosta keskipäivän paahtavimmat tunnit, huolehtia ihon kosteuttamisesta.
Koska keho tarvitsee a-vitamiinia ihon hyvinvointiin, ja ihon a-vitamiinivarastosta jopa 90 prosenttia tuhoutuu auringon UV-säteilyn vaikutuksesta, ihon a-vitamiinivarastojen elvyttäminen ja vaaliminen yöllä, jolloin 99 prosenttia ihon solujen uusiutumisesta tapahtuu, on ensiarvoisen tärkeää.
– A-vitamiinia sisältävät herkän ihon anti-age-tuotteet sopivat hyvin noin kolmekymppisen ihon elvyttämiseen. A-vitamiinivoiteista saa parhaan tehon irti nimenomaan yökäytössä, farmaseutti Heidi Tuukkanen sanoo.
Tehokkain retinaldehydi
A-vitamiinin kauneudenhoidossa käytetyistä muodoista tavallisin on retinoli, josta muodostuu elimistössä myös retinaldehydiä ja retinolihappoa.
– Kannattaa tarkistaa, että yökäyttöön tarkoitettu tuotesarja sisältää a-vitamiinia retinaldehydi-muodossa, jota ihon on helppo käyttää hyväkseen. Retinaldehydi on tehokkuudeltaan lähes lääketieteen käyttämään retinolihappoon verrattava, kosmetologi Riitta Knaappila Avènelta kertoo.
Herkänkin ihon hyvin sietämä retinaldehydi kirkastaa ihon väriä samalla kun ihon elastisuus palautuu. Herkälle iholle tarkoitetut ihonhoitotuotteet ovat luonnollisesti parabeenittomia, niitä ei ole testattu eläinkokein eivätkä ne sisällä ylimääräisiä säilöntäaineita tai silikonia.
Kosmetologi Riitta Knaappilan viisi vinkkiä kauneudenhoitoon kesällä
1. Päiväksi aurinkoon aurinkosuoja tai UV-suojallinen meikkivoide
2. Yöksi tehobuustaus a-vitamiinia retinaldehydi-muodossa sisältävällä silmänympärysvoiteella ja solujen uudistumista edistävällä yövoiteella.
3. Puhdistetut kasvot taputellaan rauhoittavalla ja tulehduksia ehkäisevällä lähdevesisuihkeella.
4. Silmänympärysvoidetta taputellaan helmen verran varovasti silmän sisänurkasta ulkonurkkaan päin, eikä sitä levitetä liikkuvalle luomelle. Silmänympärysvoidetta voi levittää myös huultenympärysalueelle.
5. Yövoide levitetään puhtaalle kaulan ja kasvojen iholle iltaisin silmänympärysihoa vältellen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.