Lääkärin ammatissa, jos jossain, kohtaa hyvinkin erilaisia ihmisiä. Monilla saattaa olla luulosairautta, itse keksittyjä tauteja tai jotain sellaista, joka ei edes ole mahdollista.
Suomalaislääkäri kertoi Metropoli.netille top 5 erikoisimmat tapahtumat uransa varrelta:
1. Eräs potilas saapui vastaanotolle erikoisen vaivan takia. Potilas istui alas ja kertoi, että hänellä on klamydia. Kysyin, että minkälaisia oireita hänellä on, jolloin vastasi potilas näyttävänsä. Hän riisui kenkänsä ja sukkansa ja näytti jalkaansa. Hetken siinä hämmästeltyäni mies totesi, että eikös klamydia aiheuta tällaisia? Oli siinä ihmettelemistä, sillä kyseessä oli vain normaali jalkasieni.
2. Yhtenä talvena, kun vastaanotto täyttyi liukastuneista ihmisistä, saapui eräs potilas huoneeseen. Potilas kertoi, että ei ollut kaatunut, mutta oliko jotain lääkettä, joka auttaisi häntä estämään kaatumasta? Neuvoin häntä ostamaan nastakengät tai nastat kenkiinsä. Tämä oli ehkä elämäni nopein potilaskäynti.
3. Luulosairaitahan Suomessa riittää. Ihmiset ovat tulkinneet pääkipuja aivokasvaimiksi, polvikipuja syöväksi ja lihaskipuja hermovaurioiksi. Kerran eräs potilas säikähti, että mitä hänellä on navassaan ja että kasvaako hänellä siellä jotain. No, napanöyhtäähän se vain oli, eikä mitään sen vakavampaa.
4. Vastaanotolle ollaan myös tultu ostamaan kondomeja, koska kaupasta niitä ei kuulemma kehtaa hakea.
5. Eräs ihminen kertoi, että hän menettää tuntonsa jalasta vähän väliä. Tämäkin selvisi sillä, että kyseessä oli normaali puutuminen, joka aiheutui potilaan istuma-asennosta. Tämän selvittyä ei potilasta ole enää vastaanotolla näkynyt.
Kuvituskuva: Pixabay