Pelaamisen erikoistapahtuma GameXpo kokosi e-urheilun, arcade-pelien, lauta- ja roolipelaamisen sekä cosplayn ystävät Messukeskukseen.

Goexpo Winterin ja Outlet Expon kanssa samaan aikaan järjestetty tapahtuma keräsi yhteensä yli 31 000 kävijää.

Pelaamisen erikoistapahtuma GameXpo tarjosi kävijöilleen enemmän pelaamista ja seurattavaa kuin koskaan aikaisemmin. Esports-turnauksissa kisattiin mm. IS Cup 3:n NHL 6vs6 Suomen mestaruus ja 1vs1 paikalliskarsinnat, yli tuhannen pelaajan PUBG-turnaus, Suomen suurin CS-turnaus ja kolmen eri pelin OnePlus Masters-turnaus. NHL 6vs6 SM-kisan voitti FILADEPHIA.

Tapahtumassa pelattiin myös Suomen ensimmäinen megapeli, Cosplayn SM:t sekä erilaisia lautapeliturnauksia. Esports-turnausten yhteenlaskettu rahapotti oli 29 500 euroa ja tuotepalkintojen summa liikkui tuhansissa euroissa. Paikan päällä pääsi pelaamaan PUBG-turnauksen 80:n pelikoneen lisäksi yli 170 konsoli-, mobiili- ja arcade-laitteella.

GameXpo kokosi pelaamisen ystävät Messukeskukseen

Toista kertaa järjestettävä GameXpo lunasti paikkansa peliharrastajien tapahtumana.

– Yleisö löysi hyvin paikalle ja eri turnausten katsomot täyttyivät kiinnostuneista katsojista. GameXpossa kirjoitettiin Suomen esports-historiaan pari uutta sivua.

Esimerkiksi palkintopotiltaan vuoden isoimman CS:GO-turnauksen lisäksi yli 1 000 hengen PUBG-liveturnaus oli Suomessa ensimmäinen laatuaan ja myös kansainväliset kriteerit täyttävä veto. Lisäksi NHL 6vs6 Suomen Mestaruudesta taisteltiin niin ikään ensimmäisen kerran. Tästä on hyvä jatkaa, toteaa myyntipäällikkö Antti Hassinen Messukeskuksesta.

Suomen suurimman PUBG-liveturnauksen voittaja on KrisukkA

Suomen suurimman PlayerUnknown´s Battlegrounds (PUBG) -liveturnauksen tiukan finaalin jälkeen koko turnauksen voittajaksi selviytyi Kristian ”KrisukkA” Virkkula.

Viikonloppuna kisasi kaikkiaan runsas tuhat pelaajaa peräti 5 000 euron palkintopotista. Sunnuntaiseen finaaliin selviytyi perjantain ja lauantain karsintojen kautta 80 pelaajaa. Heistä rahapalkinnoille pääsi kuusi parasta. Koko turnauksen voittaja Kristian ”KrisukkA” Virkkula onnistui pelissään erinomaisesti ja voitti finaalin lopulta tyylipuhtaasti. Muut rahapalkinnoille päässeet kisaajat olivat Nibsen, Solehmainen95, Matmutti, Apunapu ja Janski24.

– Olen pelannut PUBGia vuoden ajan päivittäin, mutta tämä turnaus oli ensimmäinen sooloturnauksen, hehkutti turnausvoittaja KrisukkA.

– Pitkään en ehdi sulattelemaan turnausvoittoa, sillä vielä tänä iltana osallistun RDH-tiimin mukana StarLadder-liigakarsintaan, mies jatkoi.

Tietokonepelaajien verkkokauppa Jimm’s PC-Store ja Helsingin Messukeskuksen GameXpo-pelitapahtuma järjestivät ensimmäistä kertaa ison mittakaavan PUBG-liveturnauksen. Jopa tuhannella pelaajalla oli mahdollisuus taistella voitosta ja kokeilla, miltä tuntuu olla e-urheilija.

Nyt järjestetty battle royale -tyylinen peliturnaus on Suomessa ainutlaatuinen, sillä useimmat ottelut käydään perinteisesti peli kerrallaan verkossa ilman liveyleisöä ja pelimessujen kaltaista ympäristöä. Jos paineita menestykseen ja voittamiseen on jo yksittäisessä battle royale -pelissä, jossa vain yksi voi selviytyä voittajana alati tiivistyvässä taisteluympäristössä, on paine aivan eri tasolla paikalla olevan yleisön kannustaessa ja todellisen rahapalkinnon odottaessa voittajaa. Lisää jännitystä kokemukseen lisää se, että tunkua voittajan paikalle on paljon enemmän kuin tyypillisessä verkkoturnauksessa, jossa omaan suoritukseensa voi keskittyä omassa rauhassa.

– Oli hienoa nähdä miten innokkaasti tulevat elektronisen urheilun toivomme lähtivät mukaan tähän ensimmäiseen isoon PUBG-liveturnaukseen, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

– Peliturnauksen järjestäminen, laitteiden ylläpito ja yhteistyökumppaneiden kerääminen oli myös meille aivan uudenlainen koettelemus. Yhteistyöllä kaikki saatiin hienosti maaliin ja pelaajat vaikuttivat tyytyväisiltä. Pelaajien ilo oli meille tärkeintä ja saavutimme tämän tavoitteen!

Cosplayn SM

GameXpossa järjestettiin myös Cosplayn SM, jossa kisattiin yksilösarjassa ja parisarjassa sekä lisöksi valittiin Vuoden Cosplay-kuva, jonka voitti Tulitomaatin ottama kuva.

Vuoden Cosplay-kuva 2018. Mallit: Veeraton & YumiKoyuki. Teema: Sailor Moon, hahmot: Sailor Neptune & Sailor Uranus. Kuvaaja: Tulitomaatti.
GameXpo Award tuottaja Juha Lahdelle

Suomen Messusäätiön rahoittama GameXpo Award myönnettiin YLE:n tuottaja Juha Lahdelle. Lahti on edistänyt suomalaista e-urheilua ja ollut merkittävällä panoksella mukana nostamassa pelaamista esille positiivisessa valossa.

GameXpo ja sen kanssa samaan aikaan järjestettävät GoExpo Winter ja Outlet Expo järjestetään seuraavan kerran 15.–17.11.2019.

Lähde ja kuvat: www.gamexpo.fi