Devil May Cry -pelin ensimmäinen osa niitti aikoinaan mainetta runsaalla toiminnalla, mielikuvituksellisilla vihollisilla ja suoraviivaisella seikkailulla, höystettynä roolipelien kaltaisilla elementeillä. Sarjan viides osa palaa takaisin juurilleen ja tekee sen erinomaisesti.

Juoni on klassinen hyvän ja pahan välinen taistelu, jossa demonikuningas Urizen joukkioineen on laskeutunut maapallolle ja uhkaa koko ihmiskuntaa. Sankarin viitta lasketaan jälleen kerran Danten, DMC-pelien päähahmon harteille, mutta hän ei suinkaan ole yksin vaikean tehtävänsä edessä.

Seikkailussa ovat mukana myös pelisarjan neljännestä osasta tuttu Nero sekä hahmo, jota kutsutaan nimellä V. Nero ja V ovat Danten ohella pelattavia hahmoja ja kolmikko tuo erittäin piristävällä tavalla vaihtelua seikkailun eri osiin persoonallisten taistelutyyliensä ansiosta.

Juoni on siitä erikoinen, että kolmikolla pelataan todella tasaisia määriä, vaikka voisi kuvitella Danten olevan suurimman osan ajasta läpipelattavan tarinan keskipisteenä. Jokainen hahmo suorittaa oman osuutensa tehtävistään ja ajan kanssa palaset nivoutuvat yhteen, kun tarina etenee.

Ulkoisesti Devil May Cry 5 on todella upean näköinen eikä tekninen toteutuskaan kalpene korean ulkoasun rinnalla. Toimintaa piisaa koko rahan edestä ja ruudunpäivityksen hidastelu loistaa poissaolollaan. Kaiken kruunaa taistelua säestävä ja tunnelmaa luova tyylikäs äänimaailma.

Hahmoina Dante ja Nero nojaavat vahvasti lähitaisteluun, kun taas V turvautuu maagisiin kykyihin sekä demonien tukeen ja antaa näiden tehdä likaisen työn puolestaan. Alkuun V tuntui hieman kummalliselta suoraviivaiseen mättämiseen tottuneen näkökulmasta, mutta myöhemmin erittäin toimivalta.

Pitempää seikkailua halajavalle Devil May Cry 5 ei ole kuin muutaman intensiivisen peli-illan koitos, mutta läpipeluun jälkeen aukeava haastavampi vaikeusaste tuo jonkin verran uudelleenpeluuarvoa. Tarinan voi myös aloittaa alusta edellisellä kierroksella kerättyjen kykyjen kanssa, jolloin öllejä pääsee kurittamaan ylivoimaisen supersankarin suomin edellytyksin.

Nopeatempoisen seikkailun ja mielikuvituksellisen hirviömaailman ystäville Devil May Cry 5 on vuoden parhaita toimintapelipläjäyksiä ja sitä voi varauksetta suositella iltojen iloksi. Synkästä teemastaan huolimatta peliä ei voi mieltää kauhupeliksi – suoraviivaista toimintaa ja hauskaa mättämistä on sitäkin enemmän.

Lajityyppi: Toimintaseikkailu / Hack and slash
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 8.3.2019
Testialusta: PS4
Alustat: PS4, Xbox One, PC/Windows
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Pelaajamäärä: 1