Kuulostaako uusittu versio vanhasta pelistä tylsältä ja vanhanaikaiselta? Joissakin tapauksissa näin valitettavasti onkin, mutta ei todellakaan Spyro the Dragonin kolmen ensimmäisen osan täysin uusitussa paketissa Spyro Reignited Trilogy.

Trilogia sisältää nimensä mukaisesti kolme ensimmäistä Spyro-peliä, Insomniac Gamesin kehittämät Spyro the Dragon (1998), Spyro 2: Ripto’s Rage (1999) ja Spyro: Year of the Dragon (2000). Trilogian kehittäjä on Toys for Bob, joka on ollut tekemässä myös Spyron pohjalta luotuja suosittuja Skylanders-pelejä.

Trilogiassa on säilytetty alkuperäiset Spyro-pelit juonien, hahmojen ja pelimekaniikan osalta, mutta pelattavuuteen on lisätty joitakin pieniä parannuksia ja hahmojen ulkonäköä on kehitetty. Ylivoimaisesti suurimman muodonmuutoksen ovat kuitenkin kokeneet pelin yleiset grafiikat.

Spyro Reignited Trilogy sisältää pelisarjan kolme ensimmäistä osaa kokonaisuudessaan, mutta se näyttää ja tuntuu siltä kuin se olisi kehitetty juuri nyt. Uskomattoman upea ulkoasu ja The Police -yhtyeen rumpalin Stewart Copelandin luoma ja nyt uusiksi viilattu musiikkimaailma ovat täysin tätä päivää. Spyro-pelejä pelaamattoman on jopa vaikea uskoa, ettei kyseessä olisi täysin uusi peli.

Trilogian graafisessa ulkoasussa ero jokaisella tasolla vanhan ja uuden välillä on kuin yö ja päivä. Työ on ollut suuri, sillä trilogia sisältää yli 100 tasoa!

Vaikka joitakin pelillisiä ominaisuuksia on viilattu paremmiksi, kuten se, että minikartan saa nyt helposti näkyviin tai pois ja kameran ohjaaminen tapahtuu olkanäppäimen sijaan tatilla, pelin vaikeustaso on pysynyt ennallaan. Peli ei edelleenkään ole liian vaikea, mutta joissakin kohdissa tarvitaan millintarkkoja liitoja ja hyppyjä päästäkseen eteenpäin.

Haasteitakin siis löytyy, mutta pelaaminen on silti erittäin hauskaa tässä värikylläisessä lohikäärmeiden ja kaikenlaisten öttiäisten fantasiamaailmassa.

Kolmen ensimmäisen osan juonet ovat pysyneet ennallaan. Ensimmäisestä osasta toiseen ja kolmanteen edetessä juonet monipuolistuvat ja hahmoja tulee lisää, mutta koska kaikki kolme peliä muokattiin uusiksi samaan aikaan, trilogian hahmot ja grafiikat säilyvät alusta loppuun asti yhtä kauniina ja näyttävinä, aivan kuin pelaisit yhtä peliä, jossa vain on kolme eri vaihetta.

Pelissä voi toki valita vanhanaikaiset kontrollit, jos haluaa aidon retro-kokemuksen, mutta uudet ohjaustavat ovat paremmat.

Spyro Reignited Trilogy on kaiken kaikkiaan hienolta näyttävä peli, jota on ilo pelata. Vaikka Spyro kumppaneineen ja vastustajineen näyttävät lapsille suunnatuilta hahmoilta, peli sopii myös aikuisemmille pelaajille, jotka nauttivat avointen pelimaailmojen tasoloikista, värikkäistä aarteiden keräilyistä ja kunnon kahinoista erilaisten vihollisten sekä bossien kanssa.

Suosittelemme Spyro Reignited Trilogy -peliä lämpimästi koko perheelle. Hintakin puhuu puolestaan, sillä saat samalla kertaa kolme kokonaista upeasti uudistettua peliä edullisemmin kuin yhden uuden pelin.

Genre: Tasohyppely
Ikäraja: 7
Julkaisuaika: 13.11.2018
Testialusta: PlayStation 4 Pro
Muut alustat: Xbox One
Kehittäjä: Toys for Bob
Julkaisija: Activision
Pelaajamäärä: 1
Pelin kotisivu: https://www.spyrothedragon.com/